Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 5. juli 2007 kl 21.50 Niern: De andres smak

Kulturkollisjon i Provence

Komedien "De andres smak" er en av de største franske filmtriumfer de senere år, og ble nominert til Oscar-prisen for beste fremmedspråklige film i 2000. To verdener kolliderer når en landsens fabrikkeier i Provence faller for en kultivert skuespillerinne.

Den upolerte og jordnære fabrikkeieren Jean-Jacques Castella (Jean-Pierre Bacri) går sterkt motvillig i teatret for å se sin niese spille i Racines tragedie "Berenice". Hovedrollen spilles av en dame Castella drar kjensel på.

Hun viser seg å være identisk med engelsklæreren Clara Devaux (Anne Alvaro), som Castella knyttet til seg og så ga sparken etter første møte. Castella bestemmer seg for å gjenoppta engelskstudiene hos den samme damen. Clara synes fabrikkeieren er en gretten småborger med dårlig smak, men etter hvert viser det seg at han sjarmerer henne i senk.

Om filmen
Regissøren Agnes Jaoui har laget en underfundig og varm film om kommunikasjon mellom mennesker, om smak, konvensjoner og om gruppepress. Filmen har deltatt på en lang rekke internasjonale filmfestivaler, og er blant annet tildelt fire Cesar-priser – Frankrikes svar på Oscar - samt "Grand Prix des Ameriques", som er hovedprisen på filmfestivalen i Montreal.

Filmen er sendt tidligere

Fransk romantisk komedie (2000)
Originaltittel: "Le gout des autres"
Med: Jean-Pierre Bacri, Anne Alvaro, Agnes Jaoui, Gérard Lanvin, Alain Chabat
Regi: Agnes Jaoui
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78