Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 29. mai 2007 kl 20.05 Skjergardsdokteren

Midtsommer i skjærgården

Wilma Steen (Ebba Hultkvist).
 Foto: Alexander Crispin, SVT
Wilma Steen (Ebba Hultkvist). Foto: Alexander Crispin, SVT
Øyboerne i Stockholms skjærgård kaster seg ut i feiringen av sankthansaften, tradisjonen tro med dans, flørting og drikking.

For en lege kan årets lengste og vakreste kveld meget vel komme til å bli den mest slitsomme, så Johan er pent nødt til å beherske seg. Dessuten må han holde et øye med datteren Wilma. Som ungdommer flest er hun nemlig nysgjerrig på alle de fristelser midtsommerkvelden har å by på. Som det skal vise seg, er Johan slett ikke immun for fristelser, han heller...

Om "Skjergardsdokteren"
Denne svenske dramaserien i tolv frittstående deler skildrer hverdagsliv og dramatikk på en legepraksis i Stockholms skjærgård.

Doktor Johan Steen (Samuel Fröler) vender tilbake til Sverige etter å ha avsluttet sitt arbeid i Afrika. Med seg har han sin 12-årige datter Wilma (Ebba Hultkvist), mens hans kone Eva inntil videre er blitt igjen i Afrika.

Johans ankomst til Saltö vekker blandede følelser hos hans svigerfar, den værbitte legeveteranen Axel Holtman (Sten Ljunggren). Han har ventet på at datteren Eva skulle komme hjem og overta praksisen. Nå må han avfinne seg med at det er svigersønnen som blir den nye skjærgårdsdokteren. Også sykesøster Berit (Helena Brodin) er skeptisk.

"Skjergardsdokteren" er innspilt i storslagne omgivelser i Stockholms skjærgård, blant annet på øyene Huvudskär, Ornö og Dalarö. Den første bolken ble sendt i svensk fjernsyn høsten 1997, mens de siste seks episodene startet i SVT1 16. mars i 1998. " Skjergardsdokteren" ble første gang sendt på NRK1 våren og sommer 1998.

Serien er sendt tidligere.

Svensk dramaserie produsert av SVT Drama
Originaltittel: Skärgårdsdoktorn
Manus: Lars Bill Lundholm og Gunilla Linn Persson
Med: Samuel Fröler, Ebba Hultkvist, Sten Ljunggren, Helena Brodin, Göran Engman, Tove Nodin mfl
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36