Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 24. januar 2001 kl 22.30 Drapsalarm

Døden på nattbesøk

Elisabeth Mallow opplever redsel og gru en sen kveld hjemme i sin egen leilighet. Hun hører nifse lyder utenfor soveromsvinduet, og denne gangen er det åpenbart noe mer enn vind og vær som lager skrapelyder på ytterveggen.
To ganger ringer hun politiet for å varsle at noen prøver å
trenge inn til henne. Men hva gjør politiet med slike henvendelser? Lovens voktere har annet å gjøre enn å tjene hysteriske kvinnfolk.


Det blir imidlertid Tessa og Steve som får overta når det altså viser seg at Elisabeth Mallows frykt var høyst berettiget. Hun blir funnet voldtatt og drept i sin egen seng!

Er det helt tilfeldig at Elisabeths tidligere kjæreste dukker opp akkurat denne morgenen for å hente en del av sine etterlatte privatsaker? Og hvorfor er offerets kollega og venn så opptatt av å legge skylden på ekskjæresten?

Blant de mistenkte er også en rørlegger som vaker rundt i nærmiljøet. Han har jo også hatt både tid og anledning til å drepe. Tessa og Steve må skjerpe seg for å løse kveldens drapsgåte.

Om "Drapsalarm"
Hovedpersonene i denne australske krimserien er Tessa Vance (Lucy Bell) og Steve Hayden (Peter Mochrie), to unge, vakre og smarte drapsetterforskere som løser mordgåter i storbyen Sydney. Sammen utgjør de drapsavsnittets eliteteam.
26 år gamle Tessa er den yngste og smarteste medarbeideren i drapsavsnittet. Hun er snartenkt, energisk og utålmodig, og hennes arbeidsmetoder er temmelig uortodokse.
Steve er en tålmodig og jordnær type som oppnår resultater med hjelp av metodisk arbeid og logikk. Han er kontrollert og holder folk på avstand, og i likhet med Tessa er han singel og lar alltid jobben komme foran private relasjoner.

I hver sak arbeider de tett sammen med drapsavsnittets rutinerte laboratorieteam, som består av patologen Dr. Imogen "Tootsie" Soames (Glenda Linscott), fotografen Dee
Suzeraine (Jennifer Kent) og laboratoriesjefen Lance Fisk (Geoff Morell). En sentral rolle har også teamets sjef, den dyktige og ambisiøse Malcolm Thorne (Gary Day).

Hvert avsnitt i serien består av en avsluttet episode. Serien er skapt av Australias mest kjente kriminalforfatter, Jennifer Rowe, sammen med produsenten Hal McElroy.

Drapsalarm (17:24)

Australsk krimserie
Originaltittel: Murder Call
Produskjon: Hal McElroy/Siuthern Star for Nine Network Australia
I rollene Lucy Bell, Peter Mochrie, Geoff Morell, Glenda Linscott, Jennifer Kent og Gary Day
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23047853 (anna-
marie.normann@nrk.no)