Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 9. april 2007 kl 19.45 Evig ung

God, gammel årgang

Evig ung: De er godt opp i åra, koret vi får møte i kveld. Men livsgnisten er det ingenting å si på. (Foto: Walker George Films Ltd)
Evig ung: De er godt opp i åra, koret vi får møte i kveld. Men livsgnisten er det ingenting å si på. (Foto: Walker George Films Ltd)
Omtalt som "pensjonister med dårlig oppførsel", er Young@Heart et kor helt utenom det vanlige. Gjennomsnittsalderen er 80 år, og deres versjoner av kjente rockelåter har gitt dem strålende kritikker over hele verden.

På en tid i livet der mange enten allerede er død eller lever sine siste dager på aldershjem er gjengen i Young@Heart i full vigør på scener rundt om i verden. Deres låter er gjerne knyttet til tradisjonelle tabuer som alderdom, sex og kjærlighet, den tapte ungdommen og døden. Men i deres versjon tar kjente sanger en helt ny mening.

- Hvor hen vi er i verden er reaksjonene fantastiske. Folk ser denne gjengen med gamle mennesker som synger rock og de elsker det! Det gir oss et skikkelig kick, sier en av kormedlemmene.

Dokumentaren følger koret i seks uker mens de øver inn et nytt show. I løpet av filmen får vi et sterkt og rørende portrett av en ekstraordinær gruppe mennesker som vel er gamle i alder, men svært unge til sinns.

Blant dem er Stan Goldman, en 75 år gammel mann som lider av akutt ryggmargsproblemer, men like fullt synger "I Feel Good" med all sin kraft. Dora Morrow er tippoldemor og Stans 83 år gamle duettpartner. I tillegg møter vi 86 år gamle Lenny Fontaine, en tidligere pilot hvis versjon av "Purple Haze" alltid bergtar publikum- til tross fra Lennys tendens til å glemme teksten…!

Som en britisk anmelder påpekte: "Du vil bli like overasket over Young@Heart som du vil bli om bestemoren din begynte med rullebrett!"

Innkjøpt dokumentar/musikkprogram (2007)
Produsert av: Walker George Films Ltd
Produsent:Sally George
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 28/988 588 80
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900
info@nrk.no