Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 11. juni 2008 kl 19.55 Kaoskontroll

Eier du mer enn ti ting...

Hilde Hummelvoll hjelper Einar å få orden i kaoset. (Foto: Monster)
Hilde Hummelvoll hjelper Einar å få orden i kaoset. (Foto: Monster)
"Eier du mer enn ti ting eier tingene deg", er sagt av en indisk vismann. I gjensynet med Kaoskontroll skal vi imidlertid møte mennesker som eier tusen ting – og ofte mer – og de er ikke alltid like glade for å kvitte seg med dem. Men Hilde Hummelvoll og interiørdesigneren Kenneth Kolberg går fram med nennsom hånd, og det utspilles ofte rørende scener når soverom og stue igjen er beboelig.

Det er andre runde med Kaoskontroll som starter i kveld. Programmet ble godt mottatt av seerne sist høst, med et gjennomsnittlig seertall på 578 000.

Samler på alt
I det første programmet skal vi møte Einar som elsker å samle på alt han finner. Han lar ikke en container stå i fred – her kan han finne mye nyttig. Dette har ført til at både stuen og soverommet er overfylt. I tillegg har han en maskinhall på hele 350 kvm med ulike ting han mener han kan få bruk for.

Siden Einar har en fortid i militæret, allierer Kaoskontroll seg med Heimevernet – og sammen hjelper de Einar slik at han får orden rundt seg. Spørsmålet er om han vil klare å kvitte seg med noe…

Om serien
I den andre runden av Kaoskontroll, som også denne gang består av ti programmer, får folk hjelp med å få orden på hjemmet. Hver uke tømmes et nytt hjem. Alle eiendeler ryddes ut, og plasseres i hagen. Gjennom programmet deles eiendelene i fire kategorier: det som skal beholdes, det som skal selges, det som kan gis bort og det som skal kastes. Prosessen er systematisk og effektiv.

Samtidig som sorteringen pågår, rykker Kenneth Kolberg og hans oppussingsteam inn, og pusser opp de aktuelle rommene.

Gode minner
Kaoskontroll er mer enn et oppryddingsprogram. Gjennom ryddeprosessen dukker det opp gjenstander som bringer fram minner hos de medvirkende. En pjuskete teddybjørn, gamle fotografier eller en samling servietter – ting som tilsynelatende er verdiløse, men som har stor affeksjonsverdi.

Disse tingene brukes aktivt i programmet for å fortelle historien til menneskene som besøkes. Kanskje de har mistet noen de er glad i, og ikke klarer å kvitte seg med ting som minner om den avdøde? Kanskje er man av den typen som sparer på alt "i tilfelle rottefelle", eller hva om man flytter inn til noen som har "alt"? Skal man da ha dobbelt av alt, eller ta et oppgjør med fortiden?

Programmet også sendt tidligere.

Underholdningsprogram produsert av Monster Entertainment AS
Programleder: Hilde Hummelvoll
Prosjektleder: Jon Peder Olrud, Monster, tlf: 92 68 88 45
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900


LENKER
  • Les mer