Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 5. desember 2013 kl 18.20 Jul i Svingen

Jentenes revansj


Et skummelt spøkelseshus er gjenstand for kveldens episode. Børre skremmer jentene, men det skal vise seg at den som ler sist ler best!

Når Børre påstår at gutter er tøffere enn jenter, blir Åsa, Akaya og Victoria sinte. De blir enige om å møte Børre på kveldstid ved spøkelseshuset for å bevise at det ikke er sant. Men Børre lurer jentene til å tro at det virkelig er et spøkelse der. Alle tre blir veldig redde og løper alt de kan bort fra huset.

Etterpå bestemmer jentene seg for å hevne seg på eplekjekke Børre. De inviterer ham på kake hos Victoria. Men på låven skremmer Åsa og de andre Børre slik at han blir kjemperedd. Kanskje litt for redd?

Om serien:
Årets julekalender, "Jul i Svingen", er blant NRKs mest omfattende egenproduserte dramaserie. Den tar oss med tilbake til Svingen der Linus og vennene hans bor.

Gjennom hele desember følger vi barn og voksne i Svingen på eventyr og mange opplevelser. Hver episode er enkeltstående, og historiene blir fortalt med en stor dose humor, varme, underfundighet og nærhet.

Hele 213 opptaksdager og halvannet år med etterarbeid gjør "Jul i svingen" til en av NRKs største dramaserier. Manus er skrevet av Kjetil Indregard og regi er ved Atle Knudsen.

"Jul i Svingen" ble første gang sendt på NRK i 2006.

Egenprodusert dramaserie fra Barn og ungdom (2006)
Manus: Kjetil Indregard
Regi: Atle Knudsen
Musikk ved: Odd Nordstoga og John Vinge
Prosjektleder: Hege Waagbø
Med: Jakob Borgen (Linus), Sebastian Warholm (Nure), Yvonne Johnsrud (Akaya), Ina Svenningdal (Åsa), Hassan Ali Iqbal (Atif), Erika Krohn (Victoria), Adrian Falch Karlsen (Børre), Mia Daniels (Klara Klegg) og Henrik Jacob Schatvet (Morten Mygg).

De voksne skuespillerne som er med: Anders Mordal (Marvin), Benedikte Lindbeck (Agnetha), Fritjov Såheim (Biggen), Bente Børsum (Fru Wold), Bibi Razia (Saima), Raija Iftikhar Ahmed (Omar), Turid Gunnes (Grete Bergum), Ulla Broch (Lucy), Fredrik Hannestad (Tor), Ayu Dewi Aarvak (Kartini), Siv Klynderud (Vera), Mats Mogeland (Arne Olav).

Presseansvarlig: Hilde Ljøen, 95 70 11 47/ 23 04 72 36
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, 815 65 900
LENKER
  • Barna i Jul i Svingen