Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 21. oktober 2006 kl 21.15 Med hjartet på rette staden

Dop i Aidensfield


Sykepleier Clare Owen og hennes mann er kommet til Aidensfield fra swinging London. Da dop og alkohol inngår en uheldig allianse på et party i landsbyen, faller mistanken på Clare.

Politikonstabel Rob har lovet Clare å bli med på et party der det kommer til å svinge. Og det gjør det i overlag, for ut på natta faller en av de mest berusede om – død.

Ryktene går om amfetamin og alkohol i skjønn blanding,

Det viser seg at medikamentet er stjålet fra det kommunale sykehuset. Mange fingre peker mot Clare. Selv har hun mistanke til sykehusets bokfører, en tidligere bekjent.

Tante Peggy
Davids gamle tante er på farten igjen. Peggy har noe av Vernons evne til å vise initiativ, og etter ankomsten i huset hos David er hun ikke sen om å montere et apparat for framstilling av brennevin.

Virksomheten gjør David nervøs. Han er redd for at hele greia skal gå i lufta.

Oversetterpris
Dialogen i "Med hjartet på rette staden" egner seg utvilsomt godt på nynorsk, der den dukker opp nederst på tv-skjermen. Sist måned gikk Norsk audiovisuell oversetterforenings pris for framragende teksting til en av NRKs tekstere, Anne Margrethe Standal.

Standal oversetter og tekster både på bokmål og nynorsk. Blant seriene der hun har hatt et heldig ord med i laget, finner vi "Med hjartet på rette staden", "Allo’Allo!" og "Presidenten".

Om serien
Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk dramaserie (2004)
Originaltittel: Heartbeat (sesong 14)
Kveldens episode: The Long View
Produsert av: Granada International
Med: Hughes, Peter Benson, Derek Fowlds, David Lonsdale, Tricia Penrose, Duncan Bell, Sarah Ward, Aislin McGuchin og Sarah Tensey
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no


LENKER
  • Mer om serien