Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 12. mars 1999 kl 22.05 Wiese

Wiese

NRK1 fredag 12. mars kl 22.05
Wiese

R.E.M. og Trond Kirkvaag

Uten sammenligning for øvrig, R.E.M. og Trond Kirkvaag er sentrale gjester hos Claus Wiese i kveld fra Studio 1 på Marienlyst. Også Celine Midelfart, den unge, fremadstormende og rike forretningskvinnen, kommer på besøk.

Det er første gang R.E.M. gjør en TV-opptreden i Norge. Sist de var i landet vårt var i august 1995 da gruppa hadde konsert i Oslo Spektrum. Det er med andre ord et skikkelig \"scoop\" den populære programlederen har gjort ved å få supergruppa med i sitt show.

R.E.M. på toppen
R.E.M. har holdt det gående helt siden 1983. Da kom det første albumet, \"Murmur\" ut. Men det var først i 1991 de slo gjennom med albumet \"Out Of Time\", et album som ble kjent med låtene \"Loosing My Religion\" og \"Shiny Happy People\". Tittelen på albumet ble til ved at de ikke klarte å finne et passende navn på platen til den gitte fristen.
Det siste albumet, \"UP\", kom ut høsten 1998 og er et album som viser bandet som en trio. Her er det eksperimentert med ulike lydbilder. Knallgode låter som \"Daysleeper\", \"Parakeet\", \"At My Most Beautiful\", \"Lotus\" og \"Walk Unafraid\" løfter R.E.M. helt til topps.
Det blir både intervjuer og opptreden med supergruppa hos Claus Wiese i kveld.

Trond Kirkvaag - forfatteren
Humoristen Trond Kirkvaag har begått en bok. En thriller med tittelen \"Kongen\". Før påske kommer den ut på Tiden Forlag. Romanen har to parallellhistorier. Den ene handler om en programsekretær i NRK ved navn Ola Grosser. Den andre handler om den russiske regjeringens desperate forsøk på å hente tsarfamiliens gamle juveler ut av Norge på ulovlig vis. Det hele eksploderer 17. mai da de to historiene kjøres sammen, og programsekretær Grosser befinner seg i en situasjon han overhodet ikke er forberedt på.
Trond Kirkvaag er ellers i gang med forberedelser til en ny humorserie som har premiere i januar i år 2000.
NRK1 fredag kl 22.05

Egenprodusert underholdning
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Programleder: Claus Wiese
Ved Håkon Skogrand

\0\0\0