Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 23. april 2007 kl 21.25 Niern: "Peacemakers"

En drapssak – mange spor

Fredsmeglerne: Marshal Jared Stone (Tom Berenger) og Larimer Finch (Peter O’Meara) er to motsetninger som blir tvunget til å jobbe sammen i en drapssak. (Foto: NBC Universal Studios)
Fredsmeglerne: Marshal Jared Stone (Tom Berenger) og Larimer Finch (Peter O’Meara) er to motsetninger som blir tvunget til å jobbe sammen i en drapssak. (Foto: NBC Universal Studios)
En sheriff fra ville vesten, en skolert detektiv fra øst og en ung, vakker journalist prøver alle å løse det samme drapsmysteriet.

Året er 1888 og i Silver City, Colorado forsøker innbyggerne å komme over drapet på deres avholdte grunnlegger, Art Wannamaker.
Den middelaldrende sheriffen, Marshal Jared Stone er allerede på saken, da han blir informert om at en skolert detektiv fra Pinkerton er på vei for å bistå ham i etterforskningen.
Detektiv Larimer Finch viser seg å være en ung og dannet mann som den noe bryskere Stone misliker fra første øyeblikk.

Mange løse tråder
I Silver City jobber også den vakre journalisten Twyla Gentry om å bli den første som finner ut hvem som står bak drapet på Wannamaker.
Noe motvillig oppdager Stone at Finch kan komme etterforskningen til gode da sistnevnte avslører et kinesisk silkeskjerf som mulig drapsvåpen. I tillegg får de vite om et angivelig løfte Wannamaker skal ha gitt gruvearbeiderne sine om nye landområder. En overnervøs skredder, en mistenkelig gruvearbeider og leppestift av ukjent merke på avdødes kinn er også blant etterforskernes viktigste spor.

Amerikansk drama (2003)
Originaltittel: Peacemakers
Regi: Larry Carroll
Med: Tom Berenger (Marshal Jared Stone), Peter O'Meara (Larimer Finch), Bellamy Young (Twyla Evans), Roger Cross (Isaac Evans), Fay Masterson (Debra Wannamaker) og Bob Gunton (Mayor Smith).
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80,
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no