Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 15. februar 2002 kl 22.30 Detektimen: Politiagentene

Agenter uten dekning

Angie Piper (Kate Kendall) og Peter Stone (Peter Phelps) under ild i
Angie Piper (Kate Kendall) og Peter Stone (Peter Phelps) under ild i "Politiagentene". (Foto: Beyond Distr.)
Bernardo Rocca, sjefen for spaningsgruppen ved politiet i Melbourne, ble skutt ned på sin private adresse av gangsteren Tony Howarth. Rocca er fortsatt satt ut av spill, men agent Peter Church har klart å få en tilståelse ut av gjerningsmannen. Så dropper forhørsdommeren hele saken på grunn av Howarths anklager om politibrutalitet.

Agent Peter Church blir enda en gang satt under intern etterforskning for sin framferd mot en mistenkt – gangsteren Howarth. Church blir utrykkelig bedt om å ligge unna skurken. Igjen har spaningsgruppen ved Melbourne-politiet malt seg opp i et hjørne.

Uten dekning
I en helt annen sak kommer agent Angie Piper over den samme Howarth, som nå er satt fri. Hun prøver å få noe på ham, men havner i stedet i klørne på skurken, helt uten dekning.

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter.Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene
og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Tre menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv som er dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen Mackenzie, kalt ”Mac” (Anita Hegh), har hatt en lynkarriere i politiet og er spaningsgruppens operative leder. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Sjefen Bernardo Rocca (Joe Petruzzi) var gruppens trygge klippe, men havnet i et bakholdsangrep og er for tiden satt ut av spill. Dessuten er den nye agenten Daniella ”Danni” Mayo (Roxane Wilson) nettopp begynt ved avdelingen.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 3)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Angie Piper (Kate Kendall) og Peter Stone (Peter Phelps) under ild i ”Politiagentene”. (Foto: Beyond Distr.)