Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 24. mai 1999 kl 19.55 Grimley-familien

Grimley familien (t)


NRK2 mandag 24. mai kl 19.55
Grimley- familien

Det var den gang i -75

Det blir et humørfylt tilbakeblikk på sommeren 1975 i kveldens britiske komedie. Hovedpersonen Gordon Grimley (James Bradshaw) skriver dikt, hater sport og drømmer om å begynne på universitetet. Det gjør den bebrillede Gordon til nabolagets særling og gymlærerens mobbeoffer.
Vi befinner oss i temmelig deprimerende omgivelser i en avkrok av England. Husene er preget av forfall og i gatene flyter søppelet. Utsiktene til å skaffe seg lønnet arbeid er små. Noen, som Gordons far Baz (Nigel Planer), har allerede gitt opp. Fra sin faste plass i ørelappstolen foran tv-apparatet slynger han ut sine ordrer til kone og barn.
Gordon har to søsken, en vakker søster som er svært populær blant gutta, og en yngre bror som er i ferd med å gjøre sine første erfaringer med det motsatte kjønn. Moren holder familien sammen og ordner opp når det oppstår problemer.
Til tross for all elendigheten er her også mye humor og varme. De unge guttene er opptatt av fotball, biler, rock - og jenter. Med unntak av Gordon som sitter med nesen i bøkene. Men så skjer det noe...
En dag flytter familien Titley inn i nabohuset. Og datteren i familien er ingen ringere enn Gordons barndomskjæreste Geraldine (Samantha Janus). Gordon er truffet av Amors uberegnelige piler og er opp over ørene forelsket. Men Gordon blir stum da han oppdager at Geraldine er hans nye engelsklærerinne!

NRK2 mandag kl 19.55
Tidligere sendt 27.1.99

Bilde (via Scanpix/Internett)
Gordon Grimley (James Bradshaw) sammen med barndomskjæresten Geraldine Titley (Samantha Janus) og den sadistiske gymlæreren Mr. Digby (Nigel Planer)

Britisk komedie
Originaltittel: Comedy Hours: Grimleys
Manus: Ged Mercurio
Regi: Declan Lowney
Med bl.a. James Bradshaw, Samantha Janus
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41