Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 1. august 2003 kl 23.45 Smaken av fløyel

Alt for kjærligheten

Nan Astley (Rachael Stirling) befinner seg nok en gang på gata. (Foto: BBC)
Nan Astley (Rachael Stirling) befinner seg nok en gang på gata. (Foto: BBC)
Diana overrasker Nan og Blake til sengs sammen og jager dem på dør. Like etter forsvinner Blake med alle pengene, og Nan står på bar bakke nok en gang.

Nan ser ingen annen utvei enn å selge kostymene sine for å få litt penger. Den eneste personen hun føler hun kan vende seg til er Florence, den unge og idealistiske kvinnen som jobber med veldedighet. Nan setter seg fore å finne Florence, og da hun kommer så langt, kollapser hun på trappen utenfor huset.

Ingen varm velkomst
Da Nan kommer til seg selv, oppdager hun at hun ikke er velkommen. Florence har en ektemann og en baby og føler hun ikke kan hjelpe Nan. Dagen etter får Nan høre fra en nabo at Ralph er Florences bror og barnet er sønnen til leieboeren deres som døde i barselseng. Dette får Nan til å sette i gang med å vaske huset fra topp til tå og lage en ordentlig god middag for pengene Ralph ga henne. På den måten håper hun å gjøre seg uunnværlig.

Om serien
Miniserien "Smaken av fløyel" er en varm, sterk og vågal historie om en ung kvinnes erkjennelse av sin seksualitet og søken etter å leve et fullverdig liv.

Vi møter Nan Astley, en ung pike som blir som besatt av Kitty Butler etter en tur i teatret. Kitty er en frekk og freidig jente som opptrer som gutt på scenen. Nan følger Kitty til London og starter en helt ny tilværelse som åpent lesbisk.

I hovedrollen som Nan møter vi Rachael Stirling, datteren til den anerkjente britiske skuespilleren Diana Rigg. Nans første kjærlighet, Kitty, spilles av Keeley Hawes.

Denne BBC-serien i tre deler er basert på debutromanen til Sarah Waters og er tilrettelagt for fjernsyn av den ypperlige manusforfatteren Andrew Davis. Davis stod også bak suksessene "Stolthet og fordom" for BBC og "Bridget Jones Dagbok".

Britisk dramaserie
Originaltittel: "Tipping the Velvet"
Produksjon: BBC
Regi: Geoffrey Sax
I rollene: Rachael Stirling, Keeley Hawes, Anna Chancellor, Jodhi May, Hugh Bonneville.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, tlf. 23 04 98 41/90 95 53 64