Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 22. oktober 2012 kl 20.15 Åtte årstider


Nå er det vinter på Rørosvidda - daelvie. Reinen er på vinterbeite og det skal slaktes til eget bruk. Kjørereinene skal tas hjem. For Magne har veien til jobben med reindrifta ikke vært lett.

Om serien
Eva Nordfjell (46) tilhører den sørsamiske minoriteten i Norge. Hun ser det som sin oppgave å bringe den urgamle kulturen fram i lyset og inn i fremtiden. Det gjør hun med stort tempo, og med en fot i Røros-kulturen og en på vidda.

Eva er verdensmester i Rørospols, aerobic-instruktør, gründer og reineier. Hun ligger aldri på sofaen, særlig ikke etter at hun overtok reinflokken etter foreldrene Ivar og Johanne. De tar fremdeles aktiv del i alt som skjer.

Evas mann Magne (45) har ikke samisk bakgrunn. Han hoppet av en lederjobb i industrien for å bli reingjeter – og sliter med å få høynet statusen fra å være en "fuskelapp".

"– Det e kult å vårrå same" sier Evas datter Laila på 14. Sammen med søsknene Aina (16) og Mattis (8) bidrar hun så mye hun kan i reindriften og elsker livet på vidda. Men bare en av dem kan overta reinflokken.

Denne serien følger henne og storfamilien hennes gjennom ett år.


Egenproduksjon
Prosjektleder: Henning Skjæret
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900