Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P1 søndag 6. mai 2007 kl 22.05 Salmer til alle tider

Salmer til alle tider

Skaperglede

Forrige gang hadde "Salmer til alle tider" Vårglede som tema. I dag ligger vi ikke så langt unna; Skaperglede. Det er mai, og det er absolutt grunn til å glede seg over Guds skaperverk. Det kan vi selvsagt gjøre hele året, men det er noe spesielt med våren. Guds skaperverk rykker på en spesiell måte nærmere, og det er kanskje lettere å stanse opp og legge merke til detaljene.

Vi starter med en aldri så liten tur i skogen sammen med Bjørn Eidsvåg når han synger "Ein fin liten blome." Mer storslått blir det når vi rykker inn i Globen i Stockholm sammen med 3000 korsangere og hører Mikael Samuelsen som solist i "O Store Gud."

Så får vi høre en ganske så ny salme skrevet av Hans Olav Mørk, "Den som har skapat" før Frisk Luft bekrefter det hele med sangen "I believe". Så følger The Real Group opp med salmen "Den blomstertid nå kommer" før Grex Vocalis avslutter med "Visst skal våren komme".

Og da blir det plass for mye skaperglede i "Salmer til alle tider, en lovprisning av Guds skaperverk, eller skal vi heller en lovprisning til skaperen.

Min salme
"Min salme" er hentet fra avisen Vårt Land, og denne gang får vi høre favorittsalmen til kapellan i Røyken, Ragnar Elverhøi, "Gud du er rik". Her er hans begrunnelse:

"Det er en salme jeg i alle år har vært glad i. Helt siden jeg begynte å bli interessert i kirke og kristenliv. Det skjedde for alvor da jeg begynte å studere teologi. På den tiden giftet jeg meg, og vi brukte salmen i vielsen. Den er lys og lett, handler om håp og fremtid og bekrefter de oppgaver vi har som kristne. Det står om å være elsket av Gud og å være ivaretatt. Det betyr mye for meg. I siste vers står det: Styrk da vår tro, tenn håp i vårt sinn. Det gir perspektiv over tjenesten vi står midt oppe i.

Salmen "Gud du er rik" synges av Borgund kyrkjekor.

Forrige salmenøtt
Riktig svar sist søndag skulle være salmen "Kjærlighet fra Gud", og vinnere av salmekruset ble:

Grete Snildalsli fra Trondheim, Svein Olav Dyrhol fra Ranheim og Dagrunn Rapp fra Burfjord.

Ny salmenøtt
Fra hvilken salme er strofen "hun gjør oss ett med alt som gror" hentet?

Send inn svaret ditt ved å klikke her.

Du kan like gjerne bruke vanlig post, og da er adressen
Salmer til alle tider,
NRK P1,
7005 Trondheim.

Svarfrist er onsdag 9. mai.

Salmer og sanger - presentert av Helge Gudmundsen.

NRK P1 søndag 6. mai kl. 22:05.