Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 28. juni 2002 kl 23.15 Alkohol: Siste runde

Skadevirkningene

I dette tredje og siste programmet om alkohol ser programskaperne fra BBC på den turbulente siden av Storbritannias drikkekultur. Programmet tar for seg hva som er blitt gjort for å få bukt med alkoholmisbruk og vold. Det store spørsmålet er om alkohol virkelig er bra for helsen.

Vi får høre historiene fra alkoholikerne og deres nærmeste. Den triste virkeligheten forteller sitt tydelige språk om hvilket åk alkoholen legger på både voksne og barn i familien.

Om serien
En rapport, nylig publisert av Verdens helseorganisasjon, setter nesten én million mennesker død i sammenheng med alkohol. Flere mennesker har fått livene forringet av alkohol enn av sultkatastrofer. Alkohol er en giftig drikk som angriper både kropp og hjerne. Den underminerer vår selvkontroll, og forårsaker både ulykker og overfall, fra husbråk til mord. Vi har kjent til alkoholens farer i over hundre år, men likevel kan vi ikke holde oss unna flasken.

I dag har leger motvillig innrømmet at alkohol, i moderate mengder, kan være bra for helsen. Men hva skal vi tro? Serien tar for seg alkoholens historie fra 1900 fram til i dag. Vi får høre kjentfolk, blant andre Larry Hagman og Ozzy Osbourne, framstående politikere og helseeksperters mening om vårt hat/kjærlighetsforhold til alkohol, og den menneskelige prisen vi må betale.

Britisk produksjon – BBC Worldwide
Originaltittel: ”Booze”
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83