Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 7. mars 2007 kl 22.30 Migrapolis: Best på bortebane

"Unorske" idretter

Mohammad Faisal spiller landhockey, og drømmer om et norsk lag i Olympiske leker (Foto: NRK)
Mohammad Faisal spiller landhockey, og drømmer om et norsk lag i Olympiske leker (Foto: NRK)
Mohammad Faisal kom ikke til Norge for å bli best i landhockey, men for å bli gjenforent med kona. For tiden er han både spiller og trener for Sagene IF. Han tilhører 2. divisjon i Pakistan, men i Norge spiller han på toppnivå.

- Landhockey er stemplet som innvandreridrett i Norge. Foreløpig er det nesten bare innvandrere som er aktive, men unge, norske gutter fra Drammen kommer etter hvert, sier Mohammad. Drømmen hans er å ha et norsk lag med i Olympiske leker om ti år.

Kvinnelig bokser
Cecilia fra Bergen er Norges første kvinnelige bokser. Men siden kamper er forbudt i Norge, må hun dra ut av landet for å delta i turneringer. Hun har vunnet to kamper, og treneren hennes sier at hun er meget lovende. Hun synes at boksing er en flott idrett, en kombinasjon av styrke, teknikk og utholdenhet. Men viktigst av alt – det er gøy.

Proff pokerspiller
Bjørn Erik Glenne er profesjonell pokerspiller på internasjonalt toppnivå. Han har sponsoravtale, og reiser rundt og deltar i turneringer. Han vant nylig en pokerturnering i Spania med 480 deltakere. Toppremien var 5,7 millioner kroner.

I Norge er det forbudt å organisere pengespill, så hjemme sitter han lange kveldstimer og koser seg med online pokerspill. Det er liksom daglig trening for ham – og jobben, den har han som hobby.

Egenprodusert flerkulturelt magasin fra NRK Østlandssendingen
Prosjektleder: Veslemøy Hvidsteen, tlf: 95 22 51 63
Pressekontakt: Inger Larsen , tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no