Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 17. mai 2004 kl 09.45 Gratulerer med dagen!

17. mai fra nord til sør

Espen Graff og Anne Ardem (foto: Ole kaland, NRK)
Espen Graff og Anne Ardem (foto: Ole kaland, NRK)
På nasjonaldagen følger NRK1 tradisjonen tro feiringen flere steder rundt om i landet. 100-årsjubilanten Harstad, kronprinsesse Mette-Marits hjemby Kristiansand og vår hovedstad er arena for årets maratonsending.

I Harstad feirer de 23.000 innbyggerne at byen er 100 år. Man regner derfor med rekordoppslutning om 17. mai-feiringen.

Nina Birgitte Einem, selv harstadjente, rapporterer, og hun er stolt over å kunne vise frem den vakre jubilanten. Nina er vant til hektisk stemning på 17. mai. - Jeg begynte min karriere i korps da storesøster sluttet, så vår stakkars far har måttet stå opp i otta i nesten 20 år i strekk for å få oss av gårde på dagens første av mange spilleoppdrag. I flere år danset jeg samtidig i leikarring. For å rekke over det hele måtte jeg delta i danseoppvisning iført korpsuniform. Det var nemlig ikke tid til kostymeskift, sier Nina Birgitte Einem

Mette-Marits hjemby
I Kristiansand rapporterer Siv Kristin Sællmann. Blant annet befinner hun seg på Torvet som får besøk av dyr fra Kristiansand Dyrepark. - Vi skal også fokusere på Kristiansand som prinsesseby. Det er jo kronprinsesse Mette-Marits hjemby! Vi skal også være på Bystranda fordi Kristiansand er den eneste byen i Norge med lang badestrand i selve byen, sier Siv Kristin Sællmann.

Fra hovedstaden
Fra Slottsplassen passer Anne Ardem og Espen Graff for at vi får med oss alle høydepunkt fra barnetoget i Oslo. Utegående reportere i folkehavet er Håkon Haugsbø og Marianne Furevold.

Anne Ardem rapporterer fra Slottsplassen for andre år på rad sammen med Espen Graff. - Bunad, masse is og gnagsår er de første assosiasjonene jeg får når 17. mai blir nevnt. Etter å ha vært med på fjorårets 17. maisending dukker også bildet av en fullstappet og festpyntet Slottsplass opp. Vi har orkesterplass og dagens beste utsikt, og er privilegert som kan være med på en sending som handler så mye om fest og glede!, sier hun

NRK2 sender kun fra feiringen i Oslo. Sendingen starter 10.25

Produsert for NRK2 av NRK Fakta
Prosjektleder: Chris Foss mobil: 91166031 e-post: Chriss Foss
Programledere: Anne Ardem, Espen Graff, Siv Kristin Sællmann, Nina Birgitte Einem, Håkon Haugsbø og Marianne Furevold.
Presse: Erik Bull mobil: 99599760 e-post: Erik Bull