Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 21. januar 2003 kl 23.20 Jaga

Hemmelig kontakt

Rømlingen Richard Kimble kommuniserer med sin tidligere fengselskamerat Steve gjennom kryptiske personlige annonser i USA Today.

Steve og moren hans hjalp i sin tid Kimble med å rømme, som takk for at Kimble hindret Steve i å ta sitt eget liv. I kveldens episode oppdager politioverbetjent Gerard at de fortsatt er i kontakt med hverandre.

Gjennom en av Steves annonser får Kimble nye opplysninger som kan være et avgjørende bevis for hans egen uskyld. Spørsmålet er om beskjeden er til å stole på…

Om serien
”Jaget” (The Fugitive) var en populær spenningsserie i USA på 60-tallet og ble også en stor filmsuksess i 1993 med Harrison Ford i hovedrollen. NRK1 sender nå en forrykende amerikansk nyinnspilling på 22 timelange episoder. Her spiller Tim Daly legen som blir uskyldig dømt for drapet på sin kone.

Dr. Richard Kimble er en dyktig kirurg og kjærlig ektemann som en dag kommer hjem fra jobben og finner sin kone i en blodpøl. Han blir dømt for drap, men greier å rømme. Snart er han på flukt over hele det amerikanske kontinentet, mens politiførstebetjent Philip Gerard (Mykelti Williamson) jakter på ham døgnet rundt. Samtidig kjemper Kimble desperat for å finne den virkelige morderen (Stephen Lang), en enarmet mann som kom stormende ut fra huset da Kimble fant sin døende kone.

Amerikansk spenningsserie i 22 deler
Originaltittel: The Fugitive
Warner Bros. Television Production, 2000
I hovedrollene Tim Daly, Mykelti Williamson og Stephen Lang
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51