Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 22. juni 2001 kl 23.25 Millionloddet

David i kattepine

Denise Skidmore (Ishia   Bennison) og David Braithwaite (Peter Davison) på bar. (Foto: ITV)
Denise Skidmore (Ishia Bennison) og David Braithwaite (Peter Davison) på bar. (Foto: ITV)
David har avtalt med Elaine at de for første gang skal tilbringe en hel natt sammen. Dessverre for David er det den samme kvelden datteren Sarah har premiere på teaterstykket på skolen. Samvittigheten holder på å kvele ham, og i stedet for å være sammen med elskerinnen havner han på bar.

Til Elaines store fortvilelse har han avlyst avtalen deres, og han har bestemt seg for å dra på Sarahs forestilling likevel. Men på veien dit finner han ut han aldri vil klare å forklare Alison hvorfor han allerede er tilbake. Helt utslitt og utilpass havner han til slutt på en bar der han treffer nabokona Denise Skidmore. Utmattet og forvirret av sine egne følelser betror han henne alt.

Sarah er fortsatt forelsket i dramalæreren til tross for at han ikke gav henne hovedrollen i skuespillet. Hun skjenker ham et dikt der hun avslører alle sine tanker.

Virginia er svært deprimert etter at Megan avviste henne, og i et godt øyeblikk forteller hun Alison hvordan alt henger sammen. Alisons respons er alt annen enn fæl, og hun har en hemmelighet å fortelle Virginia…

Om serien
I den britiske dramaserien ”Millionloddet” møter vi Amanda Redman i rollen som Alison Braithwaite, en ordinær husmor med mann og tre døtre. I en forstad til Leeds lever hun et helt normalt liv med sin familie - helt til hun en dag vinner 38 millioner pund i et lotteri.

For Alison er døtrene Virginia (Sarah Smart), Sarah (Sarah Churm) og Charlotte (Keeley Fawcett) og mannen David (Peter Davidson) det aller viktigste i livet. Hun holder i trådene hjemme og gjør det hun kan for å sikre familien et enkelt og greit liv. Men under overflaten lurer kaoset. David har utenomekteskapelige affærer på jobben, Virginia bruker mer tid på fest og marihuana enn universitetsstudier, Sarah er seriøs i alt hun gjør og tar det veldig tungt når tingene ikke går hennes vei, og Charlotte finner seg ikke til rette verken hjemme eller på skolen.

Men den største hemmeligheten av dem alle har Alison selv. Hun har ikke tenkt å fortelle familien om de 38 millionene hun har vunnet. I stedet vil hun at de alle fem skal fortsette sitt normale liv, mens hun får sjansen til å gjøre noe for seg selv. Men hvor lenge kan hun holde på med dobbeltlivet uten at noen av de andre fatter mistanke? Det gjelder å finne et påskudd som er passe normalt og sannsynlig, og håpe på at resten av familien går på limpinnen.

Alison får hjelp fra regnskapsføreren Pauline Farnell (Lynda Bellingham) og venninnen Marion Riley (Sylvia Syms), og sammen starter de et firma som skal hjelpe mennesker samtidig som de sakte men sikkert gjør milliongevinsten enda større.

Britisk serie
Originaltittel: At Home with the Braithwaites
Produsert av: Yorkshire Television
I rollene: Amanda Redman, Peter Davidson, Sarah Smart, Sarah Churm, Keeley Fawcett, Lynda Bellingham og Sylvia Syms
Pressekontakt: Anna-Mrie Normann, tlf. 23 04 78 53

Bilder
1. Denise Skidmore (Ishia Bennison) og David Braithwaite (Peter Davison) på bar. (Foto: ITV)
2. Virgina (Sarah Smart) og Alison (Amanda Redman). (Foto: ITV)