Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 24. desember 2002 kl 21.50 Salmer på ville veier

Bjarne Brøndbos salmer

Bjarne Brøndbo, hurragutt og salmesanger – med stor suksess (Foto: Kirkelig Kulturverksted)
Bjarne Brøndbo, hurragutt og salmesanger – med stor suksess (Foto: Kirkelig Kulturverksted)
Bjarne Brøndbo er D.D.E’s folkelige frontfigur og vokalist. Hvem hadde trodd at nettopp han skulle utgi en soloplate med salmer? Det har han altså gjort, og det med stor suksess. I kveld fremfører han et utvalg av disse salmene med Kringkastingsorkestret.

Det sies om D.D.E at det er bandet som har gitt karsken et ansikt, men det folkelige har også en åndelig side. Det finnes en form for logikk i det hele når gladgutten Bjarne Brøndbo gir ut en samling salmer. Ikke de tradisjonelt mest kjente eller aksepterte, men heller kjære sanger fra folkedypet. De finnes ikke i noen salmebok, men er like fullt breddfulle av åndelig føde.

”Rølpesanger”
Og selv om mange synes det er merkelig at en av rølpemusikkens mestre nå har satset på salmesang, synes ikke hovedpersonen selv at overgangen er så stor: - Det er klart at innholdet er forskjellig, men dette er folkelige toner som treffer folk, på samme måte som en del av D.D.E-musikken later til å nå ut til mennesker, sier Bjarne Brøndbo.

Og sangene er født ute der mennesker omgås. Åge Aleksandersen, Erik Bye, Bjørn Eidsvåg, Rudolf Nilsen, Alf Prøysen og Brøndbo selv gir oss mange visdomsord med på veien.

En person i Drammen har sendt følgende til Dagbladet: ”Sitter og hører på Bjarne Brøndbo som synger ”Va det du Jesus” av Åge Aleksandersen. Det er så bra at det nesten gjør vondt å høre på! Vondt fordi man sjelden hører en stemme med så stor lidenskap og kraft. Kjære Bjarne, hvorfor har du kastet bort så mange år på ”rølpesanger”? Dette er hva du er skapt for.”

Egenprodusert konsertopptak
Prosjektleder Arvid Esperø
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83