Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 30. april 2003 kl 19.55 Veterinærene i praksis

Veterinærene er tilbake

De to norske veterinærene Trude Mostue og Maria Lowe er tilbake med nye episoder av
De to norske veterinærene Trude Mostue og Maria Lowe er tilbake med nye episoder av "Veterinærene". (Foto: BBC)
Trude Mostue og Asgeir Borgemoen har avsluttet vårens runde av "Kompis". I kveld overtar en ny serie med "Veterinærene i praksis", og dermed er Trude fortsatt aktuell onsdagskveldene.

Dette er tiende gangen vi følger veterinærene i England, og denne serien ble spilt inn i 2001. Det har skjedd en rekke endringer i livene til de 11 dyrlegene siden vi sist så dem. Joe Inglis og Emma Milnes ekteskap har gått i stykker, og de to norske veterinærene, Trude Mostue og Maria Lowe, kan snart feire ettårsdagen til klinikken sin. Som vi får se, går ikke samarbeidet helt knirkefritt. Denne runden er på 10 episoder.

Første episode
På klinikken til partnerne Trude og Maria dukker det opp en uvanlig situasjon. Marias første pasient den dagen er nemlig Trudes katt, Linda. Hun blør voldsomt fra et sår i siden, og de skynder seg å få katten inn på operasjonssalen. Så snart Maria åpner såret, strømmer det gul materie ut. Det ser ut som om stakkars Linda er blitt bitt av en hund, og såret er sterkt infisert. Nå gjelder det å finne ut om infeksjonen har spredd seg til de indre organer, da kan Linda ha få timer igjen å leve.

Utenfor, i løpegården, venter Marias neste pasient. Labradoren Maddy vet veien selv til klinikken – hun tilhører nemlig Andrew Lowe, Marias ektemann. Maddy har vært dårlig i noen dager nå, og ekteparet mistenker at barna kan ha gitt den glupske hunden for mange "godiser".

Innkjøpt dokumentarserie
Originaltittel: Vets in Practice, series 10
Produksjon: BBC
Veterinærer: Trude Mostue, Maria Lowe, Tom Leonard, Keith Leonard, Fiona Green, Mike Sandiford, Emma Milne, Joe Inglis, Hannah Pollard, Sally Kingsley, Steve Leonard.
Produksjonsleder: Miranda Steed
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364