Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 9. desember 2008 kl 21.40 Kodenavn Hunter

Ingen vei tilbake

Øystein Sæthers (Kåre Conradi) problemer topper seg i kveldens episode. (Foto: Øystein Hillestad, NRK)
Øystein Sæthers (Kåre Conradi) problemer topper seg i kveldens episode. (Foto: Øystein Hillestad, NRK)
Øystein Sæther sliter med mistenksomme parter på begge sider av bordet under fredsforhandlingene i Sør-Afrika. Situasjonen blir ikke lettere av at eks-kona Isabel Ferreira dukker opp på en mottakelse i den norske ambassaden…

I Sør-Afrika er også Bjørn Rønningen og Ulrik Berg på plass. De følger Øystein Sæther tett, og bruker enhver pause i forhandlingene til å komme tettere innpå den pressede diplomaten.

Skjuler sannheten
Hjemme i Norge prøver Gisela å få informasjon ut av Solveig Melby. Solveig forteller om Isabel Ferreiras trusler om å spre rykter om at ektemannen har vært innblandet i smugling av diamanter som har vært betaling for våpen. Men det er tydelig at Solveig ikke forteller hele sannheten. Hva er det hun skjuler? Og hvorfor er hun redd?

Lyssky virksomhet
Samtidig snører nettet seg tettere sammen rundt forretningsadvokaten Mads Høgberg. Han jobber for Tangen-gruppen, som er i samtaler om fusjon med et oljeselskap i Nigeria, og det virker som om ikke alle sider av denne fusjonen tåler offentlighetens lys. Men greier Hunter å finne noen forbindelse mellom Høgberg og Tangen-gruppens interesser i Afrika på den ene siden, og Øystein Sæther og drapet på Georg Melby på den andre?

Drastiske grep
For Gisela blir situasjonen stadig vanskeligere. Hun har lekket etterforskningsmateriale til Jonna og medhjelperne hans for å redde Dan og betale "gjelden" sin, men det blir gradvis mer klart for henne at hun må ta noen drastiske grep for å komme ut av Jonnas klør…

Om serien
Etter en av politiets største aksjoner noensinne, blir en antatt selvmords¬bomber skutt på Stortinget T-banestasjon i Oslo. Men politiet finner ingen bombe på liket. Dermed er skandalen et faktum, i alle fall ifølge pressen. Det gjør ikke saken bedre at en tilskuer har filmet politiaksjonen og solgt opptaket til Dagsrevyen.

Det er imidlertid gjort andre interessante funn på offeret. Blant disse en ladd Luger-pistol og et bilde av den drepte fredsmekleren Georg Melby.

Dette er andre runde av NRK Dramas suksesserie "Kodenavn Hunter". Mens Hunter-gruppa sist sesong måtte bryne seg på en hardbarka ransliga, står de denne gangen overfor en sak med politisk spill på høyt nivå. I tre av de sentrale rollene finner vi Ane Dahl Torp, Pia Tjelta og Mads Ousdal.

Egenprodusert krimserie i seks deler fra NRK Drama (2008)
Regi og manus: Jarl Emsell Larsen
Episodeforfattere: Siv Rajendram Eliassen og Ulf Breistrand
Produsent: Anne Birte Brunvold Tørstad
I rollene: Mads Ousdal (Bjørn Rønningen), Ane Dahl Torp (Gisela), Pia Tjelta (Sigrid Evjen), Kåre Conradi (Øystein Sæther), Jan Sælid (Dan Wester) Stig Henrik Hoff (Ulrik Berg), Bjørn Skagestad (Cato Bredesen), Laila Goody (Carina Bredesen), Kim Haugen (Mats Høgberg), Ingjerd Egeberg (Solveig Melby) og Erik Schjeldsøe (Georg Melby).
Pressekontakt: Mette K. Skjong, tlf 901 83 838
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no