Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 27. november 2013 kl 19.45 Bør de gifte seg

Fra Dubai til Norge


Soroush og Sophie (begge 23) har nylig flyttet til Norge fra Dubai. De er i ferd med å åpne en smykkebutikk sammen i Oslo, og de ønsker seg barn snart. Men hvor godt passer de egentlig sammen?

Da Soroush ble med Sophie til Norge, flyttet han samtidig vekk fra familie og venner. Det første året her i landet har vært tungt for ham. Samtidig har det blitt tydelig for Sophie at Soroush er vant til å ha hushjelp: hun synes det er vanskelig å få ham til å hjelpe til med husarbeidet.

Begge tenker at de passer sammen fordi de er så forskjellige. De mener at de utfyller hverandre. Men samlivsekspertene Frøydis Lilledalen og Andreas Løes Narum er usikre på om dette paret virkelig har en fremtid sammen.

Om serien
Går det an å forutse hvilke parforhold som vil vare? To av Norges fremste samlivseksperter setter kjærligheten på prøve hos fem forskjellige kjærestepar ved hjelp av personlighetstester og praktiske oppgaver. Sammen vil ekspertene gi sin dom over parforholdet. Har parene det som trengs for et langt og lykkelig samliv?

Halvparten av ekteskapene ender i skilsmisse. Det vil samlivsekspertene Frøydis Lilledalen og Andreas Løes Narum gjøre noe med. Deres oppdrag er å lære nordmenn å velge riktig kjæreste.

- Min erfaring er ikke at folk skiller seg for lett. Det er mer at de tar for lett på selve valget av partner, forklarer Frøydis. De fleste par unngår alle konfliktfylte tema i starten av forholdet, og får ikke prøvd seg på den grå hverdagskjærligheten før livene er så vevd sammen at det er vanskelig å ombestemme seg.

Gjennom en rekke samtaler og tester skal Frøydis og Andreas kartlegge personlighetene til fem forskjellige kjærestepar og finne ut hvordan de er som par. Når det er gjennomført, kan samlivsekspertene gi sin dom. Blir det grønt lys for et langt og lykkelig samliv? Får kjæresteparet en gul varsellampe? Eller får de et rødt kort – som betyr at de ikke har en framtid sammen? For kjæresteparet kan det bli en deilig bekreftelse eller en vond åpenbaring.

Norsk realityserie i 5 deler
Egenproduksjon fra NRK Youngstorget
Presseansvarlig: Silje Marie Lien , tlf: 97 52 52 87
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 23 04 70 00