Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 4. november 2002 kl 22.30 Safari - i kunst og omegn

Fotball, fotografi, film og flyvertinner

Hvordan kan en kulturjournalist plutselig bli en flyvertinne i Berlin? Reporter Charlotte Thiis-Evensen fortsetter å utforske ulike samtidskunstnere. (Foto: NRK-foto: Ole Kaland)
Hvordan kan en kulturjournalist plutselig bli en flyvertinne i Berlin? Reporter Charlotte Thiis-Evensen fortsetter å utforske ulike samtidskunstnere. (Foto: NRK-foto: Ole Kaland)
Fotballmesterskap som litteratur, ”roadtrip” i Litauen med Knut Bry, norske kulturskatter i Danmark, og en skuespiller i tidsnød står på programmet i kveldens ”Safari”. Reporter Charlotte Thiis-Evensen fortsetter å utfordre samtidskunstnere, og denne gang ender hun opp som flyvertinne i Berlin.

Cathrine Sandnes trår uredd i fotsporene etter Dag Solstad og Jon Michelet når hun gir ut en bok fra sommerens verdensmesterskap i fotball. ”Safari”s Thor Oreld har møtt en engasjert forfatter, som med sine historier fra mesterskapet i Japan og sitt eget fødeland Korea, gir publikum et godt innblikk i hvorfor et fotball-VM er god litteratur.

Den litauiske landeveien med Knut Bry
Fotografen Knut Bry inviterte ”Safari”s Ninja Benneche på biltur i Litauen. Målet for reisen var ”den haugen med kors” han hadde sett i en turistbrosjyre. Men man skal aldri legge ut på tur med Knut Bry uten rosiner, sjokolade og annen nødproviant. Fotografen er ustoppelig i sin søken etter motiver, og knipser ustanselig bilder.

Norsk kulturskatt i Danmark
I 1878 skrev arkeologen Ingvald Undset, Sigrid Undsets far, boken ”Norske oldtidsfunn i utenlandske museer”. Boken er fortsatt like gyldig i dag, og ”Safari”-reporter Arild Jonsjord har tatt en titt på stedet der det finnes flest oldtidsfunn: Nationalmuseet i København.

Travelt teatertalent
I fjor ble Aksel Hennie (27) kåret til årets teatertalent av Dagbladet. I 2003 er han aktuell i tre filmer: Først ”Jonny Vang” som har premiere i februar, et par uker senere kommer familiefilmen ”Ulvesommer”, og på sensommeren er han aktuell med ”Buddy”, noe så sjelden som en norsk ”feel good”-film. Samtidig vil han stå på scenen på Oslo Nye Teater i forestillingen ”Kvinnen som giftet seg med en kalkun” fra mars. ”Safari”s Ninja Benneche har fulgt turbotalentet i noen av døgnets 77 timer.

”Dominans”
Hvorfor blir ”Safari”-journalist Charlotte Thiis-Evensen kledd ut som en flyvertinne, og hvorfor må hun blåse opp et rom? Installasjonskunstner Børre Sæthre har fått i oppdrag å kommentere ”kulturjournalisten” denne gang, og i Berlin gir han den ferske flyvertinnen et oppdrag. Men lykkes hun i å bli en del av hans kunst?

Om "Safari"
Safari fortsetter som eneste kulturprogram i sitt slag på NRK1. De selvstendige reporterne skal lose seerne trygt gjennom kulturjungelen, enten det er i vårt eget land, eller i mer eksotiske farvann. Fortsatt satses det globalt, med videoreportere med hele verden som sitt virkefelt. Slik blir Safari en spennende og fargerik reise i litteratur, bildekunst, musikk, teater, dans og design.

I høst tar også Safari-journalist Charlotte Thiis-Evensen seerne med på en helt ny serie portretter – kalt ”Dominans”. Syv ulike samtidskunstnere kommenterer ”kulturjournalisten”, hver på sin helt spesielle måte. Resultatet vil bli utstilt på Fotogalleriet i Oslo i desember. Og hvor finner vi Charlotte Thiis-Evensen? Midt i kunstverket!

Egenprodusert kulturmagasin
Prosjektleder: Pål Sommer-Erichson
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf: 23 04 86 96