Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 18. juli 2010 kl 21.05 Millionær i forkledning

Hodejeger Johnny


Med en formue i lommen drar den vellykkede forretningsmannen fra Yorkshire til den fordums verftsbyen Hendon, nordøst i England. Her utgir han seg for å være en vanlig arbeider på jakt etter jobb.

Egentlig driver Jonathon Hick et rekrutteringsfirma, han er god for fem millioner pund, er skilt og har to barn. Johnny er god til å komme i kontakt med folk. Snart finner han et treningssenter for eldre og etter hvert noen som driver et støtteprosjekt for mentalt syke. Alt dette fører til at Johnny får sett sitt eget liv i perspektiv, og oppholdet i Hendon blir starten på et langvarig engasjement som han føler sterkt for.

Om serien
Sommeren 2010 sender NRK1 seks nye episoder av serien "Millionær i forkledning", der en ekte millionær menger seg med folk som lever under fattigdomsgrensen. Målet er å gi en bit av sin formue til dem som trenger det mest.

Millionærene forlater sine familier og komfortable boliger, lever på et minimalt budsjett i kummerlige kår og jobber gratis. Filmteamet utgir seg for å lage en dokumentar, og etter ti dager avslører millionæren seg og gir bort den store gaven.

Seriekonseptet ble utviklet av Stephen Lambert i 2006. "Millionær i forkledning" finnes også i en amerikansk versjon. Dette er vaskeekte reality-tv, og som sådan har den skapt en del kontroverser.

Britisk realityserie i 6 avsnitt, 2009
Originaltittel: The Secret Millionaire
Produsert av: Channel 4/RDF
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Hjemmeside