Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 21. april 2013 kl 21.35 Mr. Selfridge

En utfordrer til varehus-tronen


Harry og Rose Selfridge får besøk av gamle bekjente fra USA, ekteparet Frank og Jennie Woolworth. Gründerne Harry og Frank har mye til felles. Antakelig litt for mye, har Harry mistanke om.

I likhet med Harry Selfridge er Frank Woolworth en mektig mann innen detaljvarehandelen. Han har slått seg opp i USA, og nå oppfatter Harry at han planlegger å etablere varekjeden sin i England. Er han en utfordrer til varehus-tronen i London? I så fall skal han få kamp til døra, beslutter Harry Selfridge.

Imens ser forholdet mellom Agnes og Henri ut til å ta en ny vending. Skal det bli noe mer enn kollegialt vennskap mellom dem? Rose får et pinlig gjensyn med den unge kunstneren Roddy, og Victor har et forslag til sin innflytelsesrike elskerinne, Lady Mae.

Om "Mr. Selfridge"
Denne påkostede britiske serien i ti episoder handler om livet til den amerikanske forretningsmannen Harry Selfridge. Han åpnet Englands første varehus i amerikansk stil i Oxford Street 1909. Alt fra varehusets størrelse til tilbudene og utstillingsvinduene var av ukjente dimensjoner i datidens London. Selfridges hovedtanke var å gjøre shopping til en fornøyelse, og ikke bare en nødvendighet.

I tittelrollen møter vi Jeremy Piven, som har vunnet flere Emmy-priser for sin rolle i HBO-serien "Entourage".

Serien er basert på en bok av Lindy Woodhead. Den bygger på livshistorien til Harry Selfridge, men inneholder også oppdiktede karakterer og situasjoner.

"Mr. Selfridge" hadde verdenspremiere på ITV i januar 2013, og er på det meste fulgt av 9,4 britiske tv-seere. Nylig ble det kjent at det skal lages en serie 2 med ti nye episoder, som vil bli sendt i 2014.

Britisk dramaserie
Av Andrew Davies
Produksjon: ITV Studios (2012)
Basert på boka "Shopping, Seduction and Mr Selfridge" av Lindy Woodhead
I rollene bl.a. Jeremy Piven (Harry Selfridge), Frances O'Connor (Rose Selfridge), Aisling Loftus (Agnes Towler), Zoe Tapper (Ellen Love), Tom Goodmaan-Hill (Roger Grove), Amanda Abbington (Miss Mardle), Kika Markham (Lois Selfridge), Katherine Kelly (Lady Mae Loxley), Ron Cook (Mr. Crabb), Grégory Fitoussi (Henri Leclair), Trystan Gravelle (Victor Colleano) og Samuel West (Frank Edwards)
Presseansvarlig: Helene Amlie, 951 00 299
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900