Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 10. juni 2004 kl 17.15 Eldrebølgen

Ei vise til besvær

Randi øver på et av numrene til revyen. (Foto: Annelise Jackbo)
Randi øver på et av numrene til revyen. (Foto: Annelise Jackbo)
Det er sannelig ikke lett å få tekst å tone å fungere sammen alltid. Randi sliter litt med visa si nå, og det er ikke alle som har like stor tålmodighet med henne. Gjengen får også besøk av en pensjonist som tilbyr sine tjenester.

Randi øver trutt og trofast på sangen hun skal fremføre i revyen, men hun synes det er litt tungt, og en irritabel Kri har lite tålmodighet med henne. Han har mistet stoppeklokka si og setter nå himmel og jord i bevegelse for å finne den.

En lokal pensjonist ved navn Konrad melder sin interesse for å være sufflør. Han innrømmer å ha ingen erfaring, men han er villig til å lære. Etter at Konrad er gått hjem, er det møte i peisestua. Deltakerne bestemmer seg for å takke nei til ham, og Eva får jobben med å gi Konrad beskjed. Han tar avslaget pent, men Eva syns så synd på ham at hun inviterer ham til å være med på trimmen i teatersalen som plaster på såret.

Om serien
Tirsdager, onsdager, torsdager og lørdager fram til sommeren blir det gjensyn med med våre venner i Eldrebølgen. De er til sammen 12 personer i alderen 62-74 år (i 2003). Alle har store ressurser. Og alle har en drøm de vil realisere.

Personene skal leve sammen i 10 uker på Solhov folkehøgskole, og må bli enige seg imellom om hvordan de skal organisere samlivet i denne perioden. Deres oppgave er å sette opp en teater/revy/cabaret-forestilling hvor de bestemmer alt selv. De skal sy kostymer, skrive manus, spille musikken og ha regien. Hele tiden følges de av NRK.

Programmene presenteres av Sven Nordin, som også er deltakernes teaterfaglige rådgiver. Og i løpet av tiden de tilbringer på Solhov Folkehøgskole, får de også besøk av flere andre norske komikere, skuespillere og gode hjelpere som seerne får møte i løpet av serien.

Da serien ble sendt første gang på NRK1 i fjor, fulgte gjennomsnittlig over 750 000 seere "Biggen", "Kri", Eva og resten av gjengen.
NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsserie i samarbeid med Dinamo Story
Programleder: Sven Nordin
Prosjektleder: Morten Johansen
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 99 18/90 18 36 10 og Sidsel Linden, 23 04 98 41/90 95 53 64.LENKER
  • http://www.nrk.no/eldrebolgen/