Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 6. februar 2000 kl 20.30 Farlig nær - en serie om dyr og mennesker: Krokodille-fangeren

Farlig nær en serie om dyr og mennesker

NRK1 søndag 6. februar kl 20.30
Farlig nær - en serie om dyr og mennesker (4:6) Krokodillefangeren

Trosser alle farer

Saltvannskrokodillene eller deltakrokodillene er de største og farligste av alle krokodiller i verden. Men det skremmer ikke viltoppsynsmannen Brent Vincent som har vært krokodillefanger i 15 år. I løpet av ett år har han fanget og flyttet 147 deltakrokodiller. I det 4. programmet i den fascinerende BBC-serien om dyr og mennesker følger vi Brent og hans assistent Kate i jakten på to krokodiller som er blitt observert farlig nært badende barn i en liten landsby i Queensland i Nord-Australia.

Nord- Australia har omlag 100.000 krokodiller. Tidligere pleide man å skyte krokodiller som utgjorde en trussel mot folk, men nå er saltvannskrokodillene, som kan bli opptil sju meter lange, fredet. Krokodillene har overlevd og forandret seg lite siden dinosaurenes tid.

Det er de eldste i landsbyen som har tilkalt viltoppsysmannen Brent Vincent. Han forsøke å fange og frakte de to krokodillene til Lakefield Nasjonalpark 240 kilometer unna. Sammen med sin assistent Kate og parkoppsynsmannen drar han ut på en spennende krokodillejakt, der lydløshet og list er nøkkelen. Det modige teamet trosser farene som lurer overalt.

I naturdokumentaren får vi også se at det ikke alltid er så lurt å frakte en krokodille i et lite fly. Særlig ikke hvis piloten tar seg en røyk. Store, farlige krokodiller liker nemlig ikke sigarettrøyk!

Reddet fra marerittet
En million dekar gammel regnskog strekker seg gjennom New South Wales i Australia. Skogen er gjennomskåret av juv som er så dype og så avsidesliggende at de aldri tidligere er blitt besøkt av noe menneske. Alle som trenger inn i denne villmarken, tar livet i sine egne hender. Og det var nettopp det han gjorde den unge mannen vi møter i kveldens program. Vi får se hvordan han blir mirakuløst reddet fra sitt verste mareritt; å bli bitt av verdens giftigste slange, dramatisk langt fra hjelp.

Om serien
Farlig nær er BBCs nye, fascinerende serie om ville dyr og mennesker, der vi reiser verden rundt for å møte naturens mørke side. Fra korallrevene i Australia til den afrikanske bushen, fra fjellene i Alaska til jungelen i Assam har fjernsynsteamet fanget inn nervepirrende scener mellom ville dyr og mennesker.

NRK1 søndag kl 20.30

Billedtekst
1. I kveldens utgave av naturserien \"Farlig nær\" følger vi krokodillefangeren Brent Vincent (t.h.), hans assistent Kate og parkoppsynsmannen på en spennende og fascinerende krokodillejakt i Queensland i Nord-Australia.
2. Saltvannskrokodillene er de største og farligste av alle krokodiller i hele verden.
3. Krokodillene skal fraktes 240 km til Lakefield Nasjonalpark.

Naturdokumentar fra BBC i seks deler
Pressekontakt i Fakta/innkjøp: Gunilla Gaarder, tlf. 23049364
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123