Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 11. mai 2001 kl 20.25 Bumerang

Kunstnere fra skjerm og scene

Rune Andersen, Mette Janson, programleder Claus Wiese, Shabana Rehman og Knut Nærum (NRK-foto: Ole Kaland)
Rune Andersen, Mette Janson, programleder Claus Wiese, Shabana Rehman og Knut Nærum (NRK-foto: Ole Kaland)
Serien ”Bumerang” er over halvveis, og Claus Wiese har invitert humorens Knut Nærum og Shabana Rehman på det ene laget og NRK-veteranen Mette Janson og komikeren Rune Andersen på det andre. Nye minner skal vekkes til live om moter, musikk, politikk og sport fra et bestemt år.

Knut Nærum har erfaring som dyktig og underfundig ankermann i serien ”Nytt på nytt“. Det er satire som er hans varemerke. Nærum var i mange år tilknyttet NRK Radios ”Hallo i uken”, før han tok steget over i fjernsynet, hvor han har vært tekstredaktør og tekstforfatter for flere runder med satireserien ”Egentlig” og ”Øystein og meg”.

Shabana Rehman er stand up-komiker, og ble født i Karachi i Pakistan. Hun flyttet til Norge da hun var ett år. Ved hjelp av humor prøver Rehman å få folk til å tenke over mer alvorlige ting i livet. Hun tar ofte opp tabubelagte emner. Likevel føler hun seg så trygg at hun kan spøke med det latterlige og sårbare i konflikter. Norske fordommer er et av temaene som går igjen. I februar i år opptrådte Shabana med showet ”Norge i svart, hvitt og blodrødt”.

NRK-veteranen og imitatormesteren
Mette Janson har vært så lenge i NRK at hun har sagt ”De” til sine intervjuobjekter. Dessuten forårsaket hun jordskjelv i store deler av det grisgrendte landet vårt da hun på 60-tallet tro til med seksualopplysning på fjernsynet. Mette har utdannelse fra USA, og var i fjernsynets barndom ansatt i Dagsrevyen før hun kom over i programproduksjon, først i Faktaavdelingen og senere i Underholdningsavdelingen, hvor hun fortsatt er. Hun har gjort utallige minneverdige intervjuer med forfattere, politikere og andre mediepersonligheter.

Sørlendingen Rune Andersen er Norges imitatorkonge, selv kong Harald har måttet finne seg i å bli imitert av ham. Strengt tatt ligner jo ikke stand up-komikeren Rune Andersen på kongen, men likevel, når han himler med øynene, og uttaler ”dronningen” på en bestemt måte, så er det kongen vi har foran oss. I fjor hadde Andersen stor suksess med showet ”Rune Andersen ligner ikke grisen”, hvor han fikk vist hvilken glitrende imitator han er.

Om serien
Spørreleken ”Bumerang” består av to lag med to personer på hvert lag. Lagene skal gjette på et bestemt årstall og får hjelp av videoklipp fra perioden 1960 og fram til i dag. De har sin egen videoskjerm som de kan stoppe når de tror at de vet årstallet som skrives ned, uten at det andre laget får se det. Det andre laget fortsetter å se videoen helt ut, før de bestemmer seg for hvilket år det er snakk om. Hvis det laget som gjetter fortest har rett, får de tre poeng. Laget som må vente helt til slutt, får ett poeng hvis de har riktig årstall. Feil årstall gir null poeng. Men det er selvsagt mulig å sanke tilleggspoeng.

Claus Wiese stiller flere spørsmål i tilknytning til det aktuelle årstallet. Det kan handle om politikk, film og ikke minst, musikk.

Egenprodusert underholdning
Programleder Claus Wiese
Prosjektleder Ivar Ragne Jenssen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilde
Rune Andersen, Mette Janson, programleder Claus Wiese, Shabana Rehman og Knut Nærum (NRK-foto: Ole Kaland)