Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 23. juni 2009 kl 00.40 Battlestar Galactica

President Roslins oppdrag

Kommandør Adama (Edward James Olmos) og president Roslin (Mary McDonnell) om bord på
Kommandør Adama (Edward James Olmos) og president Roslin (Mary McDonnell) om bord på "Battlestar Galactica". (Foto: Universal)
President Roslin konfererer med prestinnen Elosha. I det fjerne aner de den mystiske planeten Kobol. Og enda lengre fram – Jorden.

Bakgrunnen for Roslins samtaler med prestinnen er kreftsykdommen – hun vil gjerne ha hjelp til å takle sin forestående bortgang.
Men Elosha står fram som noe mer enn en religiøs veileder. Hun ser en direkte parallell mellom de hellige skriftene, Lauras situasjon og den til hele Galactica-flåten. Skriftene, om man følger dem, vil lede flåten til planeten Kobol og videre til Jorden.

Profetien
Senere kommer Roslin enda mer under påvirkning av De hellige rullene, og i lys av hva hun leser innser hun at kampen mot cylonene var forutsagt i dem.

Adama mener at det hele er tilfeldigheter, men Roslin synes å tro at det er mer i skriftene enn hun ante.

Igjen samtaler Roslin med prestinnen, og presidenten opplever det som en trøst da Elosha insisterer på at den kreftsyke lederen skal føre Galactica-flåten til den lovede planeten Jorden.

Sharon og Crashdown
Mens tiden går og uvissheten rår om bord, fordriver Adama og Lee tiden med boksing. Kara vikles inn i en motsetningsfull sexlek med dr. Baltar.

Sharon kjemper med et forferdelig tungsinn og overveier selvmord. Men så blir hun sendt ut på speiding i rommet sammen med Crashdown.

Langt der ute kommer de skremmende nær en fremmed planet. Crashdown undrer om det er Jorden, men Sharon vet bedre.

Det er Kobol, den mystiske planeten som en gang var menneskehetens opprinnelsessted.

Mer om serien
Den amerikanske science fiction-serien "Battlestar Galactica" tar oss med til en fjern galakse der menneskeheten står i fare for å bli utryddet. Truslene kommer fra de avanserte robotene, cylonene, som menneskene selv har skapt. "Battlestar Galactica" er basert på tv-serien fra 1978. Serien NRK nå viser ble laget i 2003 og har en ny og moderne stil som utnytter til fulle dagens data- og digitalteknikk. Den er sendt på Sci Fi Channel i USA og var en knallsuksess for kanalen.

Amerikansk science fiction-serie 13 deler (2003)
Originaltittel: Battlestar Galactica
Kveldens episode: Kobol’s Last Gleaming: Part I
Produsent: NBC Universal Studios
I rollene: Katee Sackhoff (Kara Thrace), Mary McDonnell (Laura Roslin), Edward James Olmos (William Adama), Grace Park (Sharon Valerii), Tricia Helfer (Number Six), Jamie Bamber (Lee Adama), Aaron Douglas (Galen Tyrol) og James Callis (Gaius Baltar)
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no


LENKER
  • Les mer