Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 16. desember 2012 kl 20.45 Hjem

Uvenner


Annika og familien skriver ned det de strir med, og begraver lappene i hagen. Annika håper å slippe og snakke om det som plager henne, men problemene forsvinner ikke.

Annika motstår ikke fristelsen, og hun smugleser de andres lapper. Det er ikke hyggelig lesning; Endre tviler på ekteskapet med Annika.

Oda oppdager til sin store forskrekkelse at broren Oskar auksjonerer bort dyrene på hjemgården. Hun blir ikke blidere av at bonden Olav kjøper hele flokken. Han prøver å forklare hvorfor. Kanskje hun vil ha en odelsgutt med kyr? Oda ler det hele bort, og en såret Olav truer med å slakte kyrne. Men Oda tar en spontan beslutning som vekker oppsikt i Vestfossen.

Trine er noe ufrivillig blitt Alexandras dansetrener, men hennes litt for ærlige tilbakemelding sårer Alexandra. Gråtende løper Alexandra ut. Trine springer etter, men stopper brått. Litt for sent kommer hun på fotlenken og hjemmesoningen; hun kan ikke gå ut av huset.

Annika reagerer på Trines oppførsel, og det hele ender i en stor krangel mellom de tre søstrene. Vil de egentlig ha noe med hverandre å gjøre?

Om serien
"Hjem" er serien om Annika, Trine og Oda som får livene snudd på hodet når den lokale countrykongen avslører at han er far til alle tre. Jentene er halvsøstre.

Avsløringen får store konsekvenser. Skidronningen Trine faller i VM og blir hardt skadet. Oda får beskjed om at hun ikke får overta gården hun har vokst opp på. Annikas drøm om den perfekte familie slår sprekker.

Den ene løgnen avslører den andre og snart innser både Annika, Oda og Trine at de ikke er den de trodde de var.

Vi følger Annika, Oda og Trine gjennom et strabasiøst og begivenhetsrikt år, fylt av utfordringer skapt av generasjonen før dem.

"Hjem" er en varm dramaserie om lengsel, fest, hest, familie og kjærlighet. Og gitaren til Johnny Cash. En historie om hvordan vårt opphav former oss, og om hvordan de tre søstrene må finne et hjem i hverandre og ikke minst i seg selv.

Norsk dramaserie.
Produsert av NRK Drama.
16 episoder x 45 minutter. 2 sesonger a 8 episoder. 2. sesong sendes i 2013.
I hovedrollene: Jannike Kruse, Kaia Varjord og Heidi Ruud Ellingsen.
Ellers medvirker: Gisken Armand, Tom A. Haug, Håvard Bakke, Ulrikke Døvigen, Thor Michael Aamodt, Janne Kokkin, Skage Steinsson Lem, Tiril Jessen Bakke m.fl.
Manus: Birgitte Bratseth, Terje Solli, Maja Lunde og Margrete Kåset.
Produsent: Pål O. Nissen
Regi: Ove Raymond Gyldenås, Arild Andresen, Atle Knudsen, Stine Buer og Simen Alsvik.
Presseansvarlig: Nan Kristin Myhre, tlf 97430811
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900.