Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 7. desember 2006 kl 21.30 Ørnen

Farvel til Ørnen

Det er på tide å ta farvel med Hallgrim (Jens Albinius) i den aller siste episoden av
Det er på tide å ta farvel med Hallgrim (Jens Albinius) i den aller siste episoden av "Ørnen". Foto: DR
I kveld sendes den aller siste episoden av den danske suksess-serien "Ørnen". Hallgrim befinner seg igjen på øya han forlot for 20 år siden, han gjenforenes med sin far og får vite hva som skjedde med ungdomskjæresten. Samtidig jakter politiet med uforminsket styrke på krigsforbryteren Bosco.

Hallgrims ferie har blitt forstyrret av jakten på mannen som står ansvarlig for Nazims død og for bortføringen av Thea. Hallgrim blir hjemsøkt av drømmer om Nazim – denne gang kommer hans døde kamerat med en advarsel.

Bosco setter alle kort inn på avtalen med den russiske mafiabossen Radomsky: Avansert elektronisk utstyr i bytte mot hjertet til den lille islandske jenta Sif. Hallgrim og islandsk politi klarer å lokalisere Sif, men Radomsky har bortført henne og tatt livet av onkelen som passet på henne.

Bursdagsfeiring med bismak
Hallgrim feirer 40-årsdagen sin på fødeøya si, og han har endelig blitt gjenforent med faren sin. Da tar Bosco kontakt. Og han er villig til å gjøre en handel med Hallgrim.

Om serien
Krimserien "Ørnen" er en stort anlagt serie fra Danmarks Radio, produsert i samarbeid med NRK Drama og svensk og islandsk fjernsyn. Serien beskrives som en moderne krimodyssé med mye action. Samtidig handler den om en ung manns indre og ytre reise, inspirert av det klassiske dramaet "Odysseen".

Ved siden av "Krøniken" har "Ørnen" vært den mest markante dramasuksessen i Danmark. Under fjorårets Emmy-utdeling gikk serien til topps i klassen for beste internasjonale dramaserie. Dette har ført til stor interesse for serien internasjonalt, og DR samarbeider nå med et stort verdensomspennende distribusjonsselskap. Serien er allerede dubbet til tysk, og en fransk og spansk versjon er på trappene. Serien vises i Norge, Sverige og Island.

I høst sender NRK sesong 2 og 3, hver på åtte episoder. Tredje og siste sesong sendes i Danmark i oktober. Det er totalt produsert 24 episoder av "Ørnen".

Dansk krimodyssé, sesong 3
Av Peter Thorsboe og Mai Brostrøm
Produksjon: DR i samarbeid med NRK, SVT og RUV
Produsent: Sven Clausen
Med Jens Albinus (Hallgrim Ørn Hallgrimsson), Ghita Nørby (Thea Nelleman), Marina Bouras (Marie Wied), Steen Stig Lommer (Villy Frandsen), Janus Bakrawi (Nazim Talawi), Susan A. Olsen (Ditte Hansen), David Owe (Michael Kristensen), Ines Prange (Estrid Eriksen), mfl.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.noLENKER
  • Les mer