Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 15. juli 2009 kl 19.30 Millionær i forkledning

Carl - den reddende engel

Millionær i forkledning (4:7) Carl Hopkins. (Foto: RDF International)
Millionær i forkledning (4:7) Carl Hopkins. (Foto: RDF International)
Da Carl Hopkins var barn gikk han rundt og drømte om at det skulle dale en person ned fra himmelen og bare hjelpe ham, men det skjedde aldri. Nå kan i stedet han være den personen som kommer dalende ned og hjelper.

Carl Hopkins, som er ukens forkledte millionær, har blitt rik på markedsføring. Men han vokste selv opp i et fattigslig miljø og kjenner godt levekårene i kullgruvebyen Easington i det nordøstlige England. Byen har lidt økonomisk etter at gruvene ble stengt på 80-tallet, og Carl begynner å forstå at det er svært lite han kan bidra med. Men han finner et musikkorps, et velferdssenter og en såkalt ’city farm’ der ungene lærer å ta vare på husdyr og dyrke sine egne grønnsaker. Carl blir godt mottatt i Easington og finner ut hvem han skal hjelpe før han drar tilbake til sin egen lukseriøse tilværelse.

Om serien
I sommer kan du åtte onsdager framover følge Millionær i forkledning, eller som realityserien heter på engelsk; The Secret Milllionair. Dette er tredje runde i Norge, mens britene er i gang med sin fjerde på Channel 4.

I hver episode møter du en ekte millionær utkledd som en tilfeldig person. Vedkommende menger seg med folk i et fattigslig miljø for å finne ut hvem som skal få tusenvis av pund til å forbedre livet sitt. Millionærene forlater sine familier og komfortable boliger, lever på et minimalt budsjett i kummerlige kår og jobber gratis. De som filmer, utgir seg for å lage en dokumentar og etter ti dager, avslører millionæren seg og gir bort den store gaven.

Denne gangen tar serien for seg gjengkultur, våpenkriminalitet, funksjonshemming og hjemløse i noen av Storbritannias barskeste områder. Og gavene er blitt enda flottere enn i de to tidligere seriene.


Britisk realityserie (3:8) 2008
Produsert av: RDF Television / RDF International
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no