Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 3. november 2007 kl 19.45 Profil: Mariinskij-teatret i St. Petersburg

Russlands fremste teaterscene

Mariinskij-teatret: Mariinskij-teatret i St. Petersburg er Russlands fremste scene for symfonisk musikk, ballett og opera (Foto: EuroArts)
Mariinskij-teatret: Mariinskij-teatret i St. Petersburg er Russlands fremste scene for symfonisk musikk, ballett og opera (Foto: EuroArts)
De hvite netters festival i St. Petersburg danner bakteppe for en oppvisning av det beste Russland kan by på av symfonisk musikk, ballett og opera på Marinskiij-teatret, Russlands fremste teater.

Marinskiij-teatret er også kjent som Kirov-teatret, og i programmet får vi vite hva teatret har betydd for kulturen både i Russland og i Sovjetunionen. Teatret har på mystisk vis klart å holde det kunstneriske nivået på samme høye plan gjennom krig, revolusjon og kommunismens fall. Vi får også innblikk i maestro Valery Gergievs liv og arbeid. Gergiev er kunstnerisk og daglig leder for teatret, og hans verden er befolket av kunstnere, kolleger, finansfolk, politikere og kjentfolk.

Foruten maestro Valery Gergiev møter vi operasangeren Yevgeny Nikitin, ballettdanseren Yulia Makhalina, scenografen George Tsypin, kritikeren Elizabeth Kendall og tenoren Plácido Domingo.

Tysk dokumentar
Produsert av EuroArts
Kontaktperson: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no