Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 4. mars 2005 kl 22.30 Jazzsolo: Lorraine Desmarais - piano

Pianojazz med Lorraine Desmarais

Lorraine Desmarais, kanadisk pianist og komponist i serien
Lorraine Desmarais, kanadisk pianist og komponist i serien "Jazzsolo". (Foto: Cargo Film)
"Ikke siden Oscar Peterson gav oss hakeslepp i Carnegie Hall i 1949 har en artist fra nord for grensen (Canada) gjort et så kraftfullt inntrykk," skrev Los Angeles Times da Lorraine Desmarais besøkte den amerikanske vestkysten. Vi møter henne alene ved pianoet i Berkeley Church i Toronto.

Lorraine Desmarais blir også sammenlignet med pianister som Chick Corea, Bill Evans og Mc Coy Tyner. Som utøver av egne, veldreide komposisjoner står hun fjellstøtt. Lorraine Desmarais kommer fra Montreal og var gjennom hele 80-tallet en favoritt på den årlige jazzfestivalen i den kanadiske hovedstaden.

Bach og jazz
Lorraine Desmarais skjeler også til klassikerne innen kunstmusikken – mellom to jazztema henter hun gjerne inn en liten fuge av Bach.

Etter sine framganger på Montreal International Jazz Festival har Lorraine Desmarais vært å høre over alt. Hun har turnert i Europa og Asia og er kjent for sitt spill med gruppen Vision.

Mer om serien
Fredager utover våren får vi en rekke portretter av nye og anerkjente jazzmusikere, hovedsakelig fra USA og Canada. Hver musiker får en time hver, og den er fylt av den musikken aktøren selv velger å presentere seg med som solomusiker.

Opptakene er gjort i den vakre Berkeley Church i Toronto, Canada.
a Wilson, and others.
Amerikansk dokumentarserie i fem deler (2004)
Originaltittel: Solos – The Jazz Sessions, Lorraine Desmarais – piano
Produsert av: Cargo Film
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57