Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 8. januar 1999 kl 19.25 To menn i en sofa

To menn i en sofa (t)

NRK2 fredag 8. januar kl 19.25
To menn i en sofa

To menn og én kvinne

\"To menn i en sofa\" er en rørende historie om to middelaldrende menn, Pierre og Søren, som hver på sin måte strever med kjærligheten. Den ene er en uforbederlig skjørtejeger, den andre har sunket ned i likegyldigheten. Men en dag kommer en rødhåret kvinne, Hannah, inn i deres liv.
Filmen åpner med at Søren (Peter Hesse Overgaard) skriver seg ut etter nok et opphold på et psykiatrisk sykehus. Det første han får høre er at kjæresten har dumpet ham. Kameraten Pierre (Anders Hove) prøver etter beste evne å skaffe ham en ny dame. Men det skal vise seg å ikke være noen enkel oppgave.
Hannah (Heidi Holm Katzenelson) en livsglad, rødhåret kvinne prøver så godt hun kan å muntre opp Søren, men uten særlig hell. I stedet viser det seg at hun er et mer passende parti for Pierre, hvis maskuline svakheter åpenbarer seg i en humørfylt striptease.
I armene på en prostituert tar Søren en siste sjanse. Pierre på sin side blir konfrontert med sin fortid, og er til slutt i stand til fjerne skylappene.

Storsjarmør
Pierre er storsjarmøren som stadig er på jakt etter sin neste erobring. Han deler husvære med sin beste venn Søren, en svært følsom, grublende kunstner som hele tiden filosoferer over livets mange tildragelser. Men til tross for at de er svært forskjellige, består vennskapet mellom de to.

Debutfilm
Denne humoristiske, men samtidig provoserende spillefilmdebuten til den prisbelønte regissøren Amir Rezazadeh ble godt mottatt både av kritikere og publikum.

\"Den mest originale danske filmen på mange år\",
- Christian Braad Thomsen, Information.

\"Dette er en komedie, og hvis man måtte definere humoren ville man kalle den raffinert. Men uansett hva du kaller det byr filmen på noen utrolig morsomme scener. En intelligent film om en viss type urbane voksne som har forblitt single mens alle deres jevnaldrende har funnet noen. Og det er en film som har dette noe helt spesielle, en unik humoristisk og melankolsk grunntone som gjennomsyrer filmen.\"
- Flemming Kaspersen, Filmkanylen, TV2

NRK2 fredag kl 19.25

Bilder (elektronisk via NTB, Data- tv/Internett)
Hannah (Heidi Holm Katzenelson) snur opp ned på livet til de to ungkarene Pierre (Anders Hove) og Søren (Peter Hesse Overgaard)

Til redaksjonen
Samme billedtekst kan brukes til begge bildene.

Film - innkjøpt
Produksjonsland: Danmark (1994)
Originaltittel: To mand i en sofa
Regi: Amir Rezazadeh
I rollene: Anders Hove, Peter Hesse Overgaard, Heidi Holm Katzenelson m.fl.

Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41