Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 20. januar 2001 kl 23.25 Nattkino: Mrs Bradley: et plutselig dødsfall

Nattkino: Mrs Bradley: et plutselig døds

NRK1 lørdag 20. januar kl 23.25
Nattkino: Mrs. Bradley: et plutselig dødsfall

Et tragisk endelikt

Sammen med sin lojale sjåfør George, ankommer detektiven Mrs. Bradley Chayning Court for å delta i sin guddatter Eleanors forlovelsesparty. Men begivenheten får ingen lykkelig utgang. Eleanors utvalgte blir funnet død under mystiske omstendigheter. Kveldens Nattkino er en forsmak på krimserien \"Mrs. Bradley\" som starter tirsdag til uken i NRK2.

Filmen tar oss med tilbake til 1920- årene der den fargerike detektiven Mrs. Bradley (Diana Riggs) lever livet til fulle. Hun har vært skilt i mange år, er velstående og bereist. I tillegg er hun i besittelse av en sterk psykologisk innsikt som er fryktet blant de kriminelle og elsket blant de lovlydige. Uavbrutt ved hennes side står den trofaste sjåføren George Moody (Neil Dudgeon) som er til uvurderlig hjelp i enhver kriminalsak.

Lenket til rullestol
George er til stede i forlovelsespartyet til Eleanor Bing og hennes utkårede Everard Mountjoy. Alle gjestene er henrykte over at Eleanor er lykkelig igjen. Hun er nemlig lenket til en rullestol etter en bilulykke hun ble utsatt for sammen med sin forrige kjæreste, Bertie Philipson.

Men ut på kvelden rammer ulykken igjen. Everard blir funnet drept, og politiet blir tilkalt. Etter en kort undersøkelse konkluderer politiet med at dødsårsaken er et tragisk uhell, men Mrs. Bradley er av en helt annen oppfating.

Hun setter i gang sin egen etterforskning, og får høre at Eleanors far Alistair tror Bertie Philipson har noe å gjøre med dødsfallet. Samtidig mener hun at Chayning Court er full av mistenkelige personer. Kan butleren Baxter være den skyldige? Eller kanskje Mrs. MacNamara, den listige husholdersken som det lukter møll av? Kan det være Eleanors bror Gard som er fullstendig trollbundet av den fattige skjønnheten Dorothy?

Shakespeare-tolker og Bond-pike
Mrs. Bradley spilles av Diana Rigg, blant annet kjent for sin medvirkning i klassiske teatersceneoppsetninger som Shakespeare. Rigg har også vært Bond-pike (On Her Majesty\'s Secret Service) og deltatt i flere tv-serier. Hun har mottatt et utall priser, blant annet en Emmy, to Tony-priser som er teaterverdenens Oscar samt britiske filmkritikeres pris.

Serie på NRK2
Mrs. Bradley er skapt av forfatteren Gladys Mitchell (1903-1983), som fører oss inn i et miljø preget av luksus, glamour, dyder og laster. Hun skrev til sammen 66 romaner om Mrs. Bradley. Mitchells romanfigur føyer seg inn i rekken av 1920-tallets sofistikerte, uredde og smarte detektiver som for eksempel Agatha Christies Miss Marple og Hercule Poirot.

Neste uke kan krimelskere glede seg over flere mysterier med Mrs. Bradley. På NRK2s sendeplan er det nemlig satt opp en serie på fire episoder (23., 24. 25. og 29 januar) hvor Mrs. Bradley løser nye mordgåter.

NRK1 lørdag kl 23.25

Britisk krim fra 1998
Basert på Gladys Mitchells bok
Originaltittel: Mrs. Bradley\'s Speedy Death
Regi: Audrey Cooke
I rollene: Diana Rigg, Neil Dudgeon, John Alderton, Lynda Baron, Emma Fielding
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36 (hilde.ljoen@nrk.no)

Bilder
1. Diana Rigg har rollen som Mrs. Adela Bradley og Neil Dudgeon som George Moody.
2. Mrs. Adela Bradley (Diana Rigg) er invitert til sin guddatters forlovelsesselskap. Her sammen med guddatterens far Alistair Bing (John Alderton).
3. John Alderton har rollen som Alistair Bing.