Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 27. juli 2004 kl 20.25 Miraklet på Mols

Vil få bedre selvtillit

I tredje avsnitt av serien
I tredje avsnitt av serien "Miraklet på Mols" møter vi Kamilla Vestergaard (20) fra Viborg. (Foto: DR)
20 år gamle Kamilla Vestergaard fra Viborg har aldri vært skikkelig stor, slik som noen av gjestene på Ebeltoft kursenter. Likevel har hun alltid følt seg annerledes og utenfor på grunn av vekten sin.

- Jeg klarer ikke å stole på folk. Hvis noen gir meg ros tror jeg likevel at de egentlig ikke mener det, forteller Kamilla. – Jeg ble mobbet som barn, og selv om jeg vokste opp i et trygt hjem har det satt spor.

Kamilla blir fort utrygg. Og på Ebeltoft kursenter lever nærmere hundre mennesker tett og nesten isolert fra omverdenen. Det blir det både sladder og intriger av…

Om serien
Fire tirsdager framover blir vi med til Ebeltoft kursenter der overvektige mennesker kommer for å endre livsstil. Etter tre års har kursenteret så langt hjulpet 400 mennesker å gå ned i vekt. Flemming Darre, en av de lokale ildsjelene bak kursenteret, kan fortelle om både store og små mirakler blant mennesker som andre har gitt opp.

Kuroppholdet er både strengt og hardt for deltakerne. – Men vi har også vært vitne til at klemmer og det å kunne lytte og motivere har gjort hele forskjellen, sier instruktør Mogens Cuber.

Han understreker at nestekjærlighet er langt viktigere enn piller og slankekurer.


Dansk dokumentarserie i fire deler
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252