Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 19. mai 2006 kl 23.15 Casanova

Hell og ulykke

Casanova (David Tennant) får ja fra sin elskede Henriette (Laura Fraser). Foto: Powercorp
Casanova (David Tennant) får ja fra sin elskede Henriette (Laura Fraser). Foto: Powercorp
Casanova lever livet som underholder og som mystiker. Ikke alle er begeistret for ham, spesielt ikke hans rival, hertug Grimani som får ham kastet i fengsel.

Casanova gjør en god gjerning, og med det blir han en meget formuende mann. Bragadin tilbyr seg å adoptere ham, og Henriette går med på å gifte seg med ham!

Alt ser med andre ord lyst ut, inntil den forsmådde Grimani som også elsker Henriette, får Casanova arrestert og tiltalt for hekseri.

Flukten
Casanova greier å flykte fra fengselet og bort fra Venezia. Han tar med seg sin uekte sønn Jack fra et tidligere forhold og Rocco, tjeneren sin. Sammen drar de til Paris.

Om serien
Navnet Casanova er synonymt med erobring og knuste hjerter, men hvem var mannen bak myten? Som den aldrende Casanova møter vi Oscarvinner Peter O’Toole. Historien starter med at en syk og gammel forfører ser tilbake på livet sitt.

Giacomo Girolamo Casanova ble født i Venezia i 1725, og vokste opp til å bli en ytterst sjarmerende luring som vanskelig kunne motstå det motsatte kjønn. Han forførte 132 kvinner, men det var mye mer ved denne mannen enn en velutviklet sexdrift. Han var en driftig og kulturell sjel, en mann med kunnskap og kløkt som var opptatt av sitt utseende og sosiale rang. Han tjente en formue og tapte den, han ble fengslet og unnslapp – og konverserte lett med Voltaire og hans like.

Serien er på tre episoder og starter og slutter like før Casanova dør i 1798.

Britisk dramaserie 2005
Produksjon: Powercorp for BBC
Manus: Russel T. Davis
Regi: Sheree Folkson
I rollene: David Tennant (ung Giacomo Casanova), Peter O’Toole (eldre Casanova), Laura Fraser (Henriette), Nina Sosanya (Bellino), David Foxxe (adelsmann), Tamzin Griffin (adelskvinne), Rose Byrne (Edith), mfl.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 (mail: info@nrk.no)