Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 25. august 2010 kl 21.35 Klippen

En ulykke kommer sjelden alene


Politietterforskerne Helgi og Inga blir mistenksomme når en bortkommen del av en medaljong blir funnet rundt halsen på den avdøde gravmaskinføreren. Den var der nemlig ikke mens han ennå var i live. Noen har tatt den på han etter hans død. Hvem har gjort det og hvorfor?

For å komme nærmere inn på det lille bygdesamfunnet setter Helgi og Inga opp et kontor på det lokale hotellet. Da de begynner å grave i den avdøde gravmaskinførerens liv, dukker det opp flere mistenkte. Kan Dora, den antatte kjæresten som helt plutselig har stukket av til Reykjavik, ha noe med ulykken å gjøre? Hva med naboen Lars og hans kjæreste Anna?

Etter hvert kommer både hemmeligheter og ny informasjon frem i lyset. Saken blir enda mer komplisert da en sprengstoffekspert blir knust under en stein på byggeplassen, og flere folk forsvinner.

Om serien
I fire episoder følger vi politietterforsker Helgi Marvinsson (35) fra Reykjavik som blir sendt til et lite bygdesamfunn for å bistå i etterforskningen av en mystisk ulykke. En ung mann er blitt livstruende skadd da gravemaskinen han satt i, tippet over kanten av klippen.

Sammen med den lokale, nyutdannede politikvinnen Inga Aradottir (30) begynner Helgi å nøste opp i et mysterium som involverer bisarre hendelser og uforklarlige dødsfall - alle med en forbindelse til et kontroversielt vannkraftprosjekt.

Islandsk krimserie i fire deler
Produsert av: RUV Islandsk Fjernsyn (2009)
Originaltittel: Hamarinn
Regi: Reynir Lyngdal
Med Bjørn Hlynur Haraldsson, Dora Johannsdottir, Hilmar Johnsson, Runar Freyr Gislason m.fl.
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf: 23 04 41 01/97 52 52 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no