Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 21. april 2009 kl 23.25 330 skvadronen

Dramatiske dager for 330 skvadronen

I kveldens episode rykker Sea King helikopteret fra 330 skvadronen ut for å frakte en gutt til sykehuset i Trondheim etter en utforkjøring i 90 kilometer i timen. (Foto: Mediacircus TV)
I kveldens episode rykker Sea King helikopteret fra 330 skvadronen ut for å frakte en gutt til sykehuset i Trondheim etter en utforkjøring i 90 kilometer i timen. (Foto: Mediacircus TV)
En ung gutt kjører utenfor veien i 90 kilometer i timen. En kvinne har kommet bort fra jaktlaget sitt på fjellet og en mann blir tatt av et snøras i Sykkylven. Det er hektiske dager for redningshelikopteret fra 330 Skvadronen på Ørlandet.

Den unge gutten har kjørt av veien i 90 kilometer i timen – uten sikkerhetsbelte. Sea King helikopteret rykker ut for å frakte gutten til sykehuset i Trondheim. Der venter et traumeteam som må gjøre grundige undersøkelser både på indre og ytre skader.

Borte på fjellet
En kvinne har kommet bort fra jaktlaget sitt på fjellet. Tett snøvær vanskeliggjør leteaksjonen for Sea King-helikopteret, og de må returnere til basen. Men kvinnen er ikke kledd for å klare seg ute over natten, og redningsmannskapet sjekker værmeldingen en gang til. De får en mulighet til å fly over det dårlige været og kommer seg etter hvert inn i søkeområdet.

Tatt av snøras
En mann blir tatt av et snøras i Sykkylven, og mannskapet fra Ørlandet rykker ut for å bistå i letingen. Men siden det tar nesten en time å fly til området, forandres oppdraget etter hvert som de nærmer seg. Lokale letemannskap fra Røde Kors og Luftambulansen finner den savnede og det viser seg at han er omkommet. Sea Kingens oppgave blir å heise mannen opp fra rasområdet.

Om serien
I åtte episoder får vi ta del i arbeidsdagen til Luftforsvarets redningstjeneste. Vi følger 330 skvadronen ut på farefulle oppdrag – både til fjells, til lands og til vanns. Ofte står det om liv og død, så når alarmen går teller hvert eneste sekund.

Norsk dokumentarserie i åtte deler (2008)
Produsert av: Mediacircus TV for NRK
Produsent: Eldar Nakken tlf. 901 44 922
Kontaktperson Forsvaret: Anne-Hilde Hagen, tlf 474 88 669
For mer informasjon om 330 skvadronen: forsvaret.no/redningshelikopter
Pressekontakt: Mette K. Skjong, tlf. 23 04 20 33/901 83 838
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900


LENKER
  • forsvaret.no/redningshelikopter