Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 31. mai 2001 kl 21.40 Spesialgruppe C-16

Gisseldrama på lufta

En bombemann vil blåse en radiokjendis i lufta fordi han mener programlederen har ødelagt livet hans. Uten å ville det blir Olansky leder for forhandlingene som etter hvert foregår direkte på lufta.

Det hele begynner fredfylt nok. Olansky orienterer teamet om dagens oppgaver, men plutselig kommer beskjeden: En radio-personlighet, Jules Rozack, blir holdt som gissel av en bombemann, og alt går ut på lufta. Hvis ikke Loren, bombemannen, får det som han vil i løpet av en time, detonerer bomben han har på seg.

Olansky og Stoddard skynder seg til radiostasjonen, der Rozack, sin vane tro, holder showet i gang. Olansky tar plass i teknikerboksen, men før han vet ordet av det, har Rozack skrudd på en mikrofon slik at Olansky også kommer ut ”live”.

Programleder Rozack prøver å få situasjonen under kontroll, men Loren er like aggressiv. Han sier at Rozack har ødelagt både ekteskapet og firmaet hans, og han forlanger at Rozack skal innrømme sine feil og ta ansvaret for hva han har sagt, på lufta.

Om serien
I denne amerikanske spenningsserien blir vi kjent med en spesialgruppe innenfor FBI, C-16, som har ansvaret for Los-Angeles-kontorets prioriterte saker som kidnapping, gisseltaking og terroristtrusler.

Serien handler om det personlige og profesjonelle livet til gruppens sjef, John Olansky, og hans håndplukkede team. John Olansky er en tøff leder som balanserer erfaring og kunnskap med en solid dose medmenneskelighet. Scott Stoddard er i hans team og er en meget dyktig agent. Lidenskapen for jobben overgås bare av interessen for vakre, unge kvinner. Partneren hans er Annie Rooney, en enslig mor som kjemper for å få omsorgen for sønnen. De to nye rekruttene, Mal Robinson og Amanda Reardon, får også nok å bryne seg på.

Amerikansk spenningsserie
Originaltittel: ”C-16”
I rollene: Eric Roberts, D.B. Sweeney, Morris Chestnut, Christine Tucci, Angie Harmon, Zach Grenier
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83