Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 7. august 2009 kl 23.15 Tudors

Elskerinner og trassige prester

Biskop Fisher (Bosco Hogan) vil ikke sverge troskap til den nye dronningen. (Foto: 2007 TM Productions Limited and PA Tudors Inc)
Biskop Fisher (Bosco Hogan) vil ikke sverge troskap til den nye dronningen. (Foto: 2007 TM Productions Limited and PA Tudors Inc)
Kong Henrik VIII får ikke fred selv om han har klart å skille seg fra dronning Katherine og giftet seg med Anne Boleyn.

Paven nekter å godkjenne det nye ekteskapet, og de engelske prestene vil ikke sverge troskap til den nye dronningen og heller ikke godta den nye arverekkefølgen. 18-årige prinsesse Mary mister retten til tronen til fordel sin halvsøster, prinsesse Elisabeth.

Anne Boleyn blir gravid på nytt dette året, og hun blir såret av at Henrik velger å holde seg med en elskerinne når hun selv er gravid. Faren ber henne godta dette og selv ta kontrollen over hvem kongen tar med seg til sengs.


Om serien
Et glitrende lag av skuespillere med Jonathan Rhys Meyers i spissen, holdt publikum i sin hule hånd gjennom ti episoder i fjor sommer. Serie to av The Tudors sendes nå
for dem som liker blandingen av dramatisk kostymefilm, underholdning og engelsk historie.

Ved hjelp av et manus godt balansert mellom spektakulær underholdning og historiekunnskap, har manusforfatteren Michael Hirst fortsatt serien akkurat i 1531 da England er preget av kampen mellom paven og kongen, samtidig med at kongens strever med å få en arveprins. Denne andre delen av The Tudors strekker seg over en periode på fem stormfulle år, da Anne Boleyn er en sentral figur i engelsk historie. Hennes første datter, prinsesse Elisabeth, blir født i 1533, og i siste episode må Anne som kjent, gå den tunge veien til skafottet.

Serien sendes i reprise hver torsdag kveld på NRK3

Britisk dramaserie (2007) (serie 2)
Originaltittel: The Tudors
Produsert av Sony Pictures Television International
Regi: Jeremy Podeswa
Manus: Michael Hirst
I rollene: Jonathan Rhys Meyers, Henry Cavill, Jeremy Northam, Natalie Dormer, og Maria Doyle Kennedy.
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900