Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 21. juni 2006 kl 21.20 Niern: Time Bandits

En fascinerende reise i tid og rom

Den unge gutten Kevin havner i kompaniskap med seks dverger som plutselig er i skapet hans. De har stjålet et "tidskart" som gir dem oversikt over forskjellige "tidshull" som oppstår på bestemte steder til bestemte tider.

Tidshullene kan også brukes til å forflytte seg i tid og rom, og er i tillegg en brukbar måte å stikke av på. Dette planlegger dvergene å utnytte ved å stjele til seg kjente kunstskatter og andre rikdommer fra de forskjellige tidsepokene de har tilgang til. Kartet har de "lånt" fra ingen ringere enn Gud selv, og de er hele tiden litt engstelige for å bli tatt på fersken.

På denne tidsreisen møter Kevin også historiske skikkelser, som en utsultet Napoleon, en mektig Agamemnon og en uvanlig trinn Robin Hood. Men ondskapen har selvsagt sin plass i historien, og en skikkelse som ligner mistenkelig på djevelen legger hele tiden feller for gjengen vår, i forsøk på å få klørne i det verdifulle kartet.

Om filmen
Regissør Terry Gilliam står bak suksessfilmer som "Twelve Monkeys", "Fear and Loathing in Las Vegas" og "Fisher King".

Han er et tidligere Monty Python-medlem, og har i tillegg vært manusforfatter og med-regissør for gruppens produksjoner.

Britisk komedie fra 1981
Originaltittel: "Time Bandits"
Med John Cleese (Robin Hood), Sean Connery (Agamemnon), Ian Holm (Napoleon), Shelly Duvall (Pansy), Katherine Helmond (Mrs. Ogre), Craig Warnock (Kevin)
Regi: Terry Gilliam
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78