Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 23. oktober 2010 kl 21.25 Den store reisen

Bunad i regnskogen


Som seg hør og bør kler Tove og Ronja på seg bunaden når namalene inviterer til navnefest for lille Tom på stillehavsøya Vanuatu.

Etter en og en halv uke i Vanuatu er familien Breili blitt vant til å ta del i namalenes daglige gjøremål, og nå er det festforberedelser på gang. Tom skal ha navnedag og Rune får æren av å ta livet av grisen de skal spise. Men ikke på den måten familien Breili hadde sett for seg.

Pyntes til fest med fett
I Etiopia vil hamerne at den norske familien skal se mer ut som dem. Kvinnene pynter Rita og Malin med okerfett, mens mennene hjelper Raymond og Ole Alexander med å få satt opp håret med leire og fjær. Hamerne har planlagt en fest for å feire at nordmennene har kledd seg som dem, men festen tar brått slutt da Rita når bristningspunktet.

Kamelridning
Familien Walbeck blir med Chatrbat for å se til kamelene hans på beite i Mongolia. Det har vært en tørr sommer i Gobi, og mangelen på mat og drikke gjør at kamelene produserer mindre melk enn vanlig. Den næringsrike kamelmelken er en delikatesse for nomadene, og for å stimulere melkeproduksjonen skilles mødrene fra føllene. Familien rir kamelmødrene gjennom et sandbelte i ørkenen til et vannhull hvor kamelene kan drikke av hjertens lyst. Men blir det noe mer melk av innsatsen?

Om serien
Tre norske familier bestående av mor, far og tenåringsbarn skal ut på tur i sesong 2 av "Den store reisen". På vei til Gardermoen vet familiene fortsatt ikke hvor de skal. Det eneste de vet er at de i tre uker skal bo under enkle forhold, i en fremmed kultur med et språk de ikke forstår.

Klarer de norske familiene å tilpasse seg – enten de skal bo hos nomadene i Gobiørkenen i Mongolia, hos Namalene på stillehavsøya Vanuatu eller med Hamerfolket i Etiopia?

Norsk realityserie i 12 episoder (2010)
Produsert av Strix for NRK
Produsent: Line Norling
Prosjektleder NRK: Skjalg Solstad, tlf: 91667613
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no