Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 19. april 2007 kl 21.30 Niern: Sønnens rom

Når et barn dør

Hver søndag tar Andrea (Giuseppe Sanfelice) og faren (Nanni Moretti) en joggetur. (Foto: Sacher Films)
Hver søndag tar Andrea (Giuseppe Sanfelice) og faren (Nanni Moretti) en joggetur. (Foto: Sacher Films)
"Sønnens rom" vant Gullpalmen i Cannes i 2001, til stor glede for både publikum og filmens regissør Nanni Moretti. Filmen er en finstemt historie om sorgarbeid.

Vi møter en lykkelig og sammensveiset familie i Italias øvre middelklasse. Mor Paola (Laura Morante), far Giovanni (Nanni Moretti) og to flotte tenåringsbarn, Andrea (Giuseppe Sanfelice) og Irene (Jasmine Trinca). Faren er psykiater, og bruker mye tid på pasientene sine. Han møter menneskeskjebner som står i stor kontrast til hans egen rolige og harmoniske tilværelse.

En søndagsmorgen får Giovanni et akutt møte med en pasient. Den planlagte joggeturen med sønnen Andrea må vike. Andrea drar i stedet med vennene ut for å dykke. Han kommer ikke tilbake…

De tre gjenværende i familien lukker seg mer og mer for hverandre i sin egen sorg, inntil de mottar et brev til sønnen fra en jente han forelsket seg i på en ferietur. Hun aner ikke at han er død, men hun kan bli familiens port ut til verden igjen.

Om filmen
Regissøren Nanni Moretti har med en viss berettigelse fått økenavnet "Europas Woody Allen" for sine tidligere samfunns- og egenbetraktninger, best gjennomført i "Kjære dagbok" i 1994. I "Sønnens rom" legger han imidlertid sine pussigheter bort, og går inn i et komplisert tema med et nøkternt blikk og med troverdig innsikt i sorgens forskjellige faser.

Filmen er sendt tidligere.

Italiensk drama (2001)
Originaltittel: "La stanza del figlio"
Med Nanni Moretti, Laura Morante, Jasmine Trinca, Giuseppe Sanfelice, Silvio Orlando, Sofia Vigliar
Regi: Nanni Moretti
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78