Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 10. februar 2006 kl 20.00 OL Torino 2006: Åpningsseremonien

Spektakulær åpning av 17 OL-dager


Med åpningsseremonien i kveld går startskuddet for den fyldigste dekningen av et OL noensinne i NRK1. Ove Eriksen og Line Andersen er på plass på stadion i Torino for å formidle det gedigne showet som innleder 17 hektiske OL-dager i den italienske fjellheimen..

Aldri tidligere har NRK satset så mye på et OL. Både radio, tv, nett og mobiltelefon har et rikt OL-tilbud, og bare NRK1 og NRK2 sender til sammen rundt 319 timer. I tillegg er OL-stoff tilgjengelig døgnet rundt på betal-tv-kanalen SportN, som NRK står bak i samarbeid med medieselskapet MTG.

Rundt 150 NRK-medarbeidere vil være i arbeid i Torino. I tillegg til å kommentere og skreddersy overføringene for det norske publikummet, har de også ansvaret for å produsere overføringene fra skiskyting.

For fire år siden ble det hele 13 norske gull i Salt Lake City. Medaljeforventningene er skyhøye også foran Torino-OL. Bare for skiidrettene er målsetningen at nordmennene kaprer 25 medaljer.

Spektakulært åpningsshow
Åpningsseremonien i De olympiske leker har utviklet seg til et av verdens største show. Rundt 2 milliarder tv-seere verden over ventes å følge seremonien i tillegg til de 35 000 som har fått plass på Stadio Olimpico i Torino.

Innmarsj, avlegging av ed, taler med mer er faste poster i åpningsseremonien, men samtidig har også OL-arrangørene i Torino lagt opp til et stort og spektakulært show hvor rytme, lidenskap og fart er gjennomgangstema.

Gjennom et voldsomt lys- og lydshow med flere hundre involverte får vi ta del i italiensk stil og kreativitet. Mye vil foregå på isen hvor ikke mindre enn 500 skøyteløpere vil suse omkring i hastigheter opp mot 50 kilometer i timen.

OL-ilden
OL-ilden har tradisjonen tro vært på en omfattende rundtur siden den ble tent i Hellas i november. Den har vært innom alle regioner og større byer i Italia før den ankommer stadion og tennes som avslutning av åpningsseremonien.

Hvordan OL-ilden ser ut, hvordan den skal tennes og av hvem er som vanlig omgitt med det største hemmelighetskremmeri og avsløres først under åpningsseremonien. Deretter vil den lyse i den italienske fjellheimen, mens verdens fremste vintersportsutøvere samles til kappestrid.

Ove Eriksen og Line Andersen kommenterer direkte fra Stadio Olimpico.

Frontfigurer i NRKs OL-dekning:
Pål Gordon Nilsen leder kveldssendingene fra studio på Marienlyst.
Karen Marie Ellefsen leder dagsendingene fra studio på Marienlyst.
Espen Graff er på plass med medaljevinnere og andre gjester fra Torino hver kveld.
Dag Erik Pedersen og Ingerid Stenvold er utereportere og intervjuere på ulike arenaer.
Eirik Koren kommenterer langrenn og kombinert.
Veteraner som Kjell Kristian Rike og Jon Herwig Carlsen er selvsagt også på plass i Torino.


NRK Sport
Pressekontakt: Jon-Annar Fordal, tlf 73 88 16 62