Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 20. juli 2000 kl 19.30 Cityfolk: Stockholm 2000

Cityfolk: Stockholm 2000 (t)NRK2 torsdag 20. juli kl 19.30
Cityfolk: Stockholm 2000

Storbyportretter fra Sverige

I kveld skal vi besøke hovedstaden i vårt naboland Sverige, og i Stockholm blir vi kjent med en travel og trendy restaurantsjef, en kvinne som har opplevd å møte en engel og en 14 år gammel bluesmusiker.

Abbe Ibrahim er daglig leder ved det populære utestedet Café Opera. Han er opptatt av teamwork, og vil ha kontakt med hele staben. Det er kanskje ikke så rart, selv har han jobbet seg opp fra kjeleskrubben på kjøkkenet. Den store bekymringen er at jobben er altoppslukende. Både venner, slekt og kjærlighet har tøffe vilkår hvis man skal opprettholde statusen som et av den svenske hovedstadens hippeste steder.

Alenemoren Victoria Ström fikk sitt liv forandret da hun opplevde å treffe en engel. Hun var 11 år, og etter dette ble hun søkende. Nå lever hun et religiøst liv sammen med sin sønn Kristopher. Selv er hun arbeidsløs, men bruker mye av kreftene på å hjelpe dem som har mindre enn henne selv. Victoria har ikke hatt kontakt med faren til Kristopher på mange år. Men snart er nok tiden inne til at gutten skal få sjansen til å bli kjent med sin far.

Christopher Shorool går ikke mange skritt bort fra gitaren. Selv om han bare er 14 år gammel er han allerede en dreven bluesmusiker. Han lever sammen med faren, og karriereplanene er klare. Det er bare blues det dreier seg om. Han skal bli gitarstjerne.

NRK2 torsdag kl 19.30

Pressekontakt Inger larsen, tlf: 23 04 74 83