Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 13. mars 2010 kl 20.55 Topp ti - Melodi Grand Prix

Norway – 12 points!

Bobbysocks vant med
Bobbysocks vant med "La det Swinge" i 1985. I kveldens " Topp ti - Melodi Grand Prix" kåres de 10 mest minneverdige vinnerne i MGPs historie. (Foto: Barbara Halden/NRK)
De ti mest minneverdige vinnerne av MGP skal kåres i kveldens program. Hvilke av bidragene som har gått helt til topps i konkurransen, rangeres som de mest minneverdige?

Norge har vunnet den internasjonale Eurovision Song Contest tre ganger. Bobbysocks vant med "La det swinge" i 1985, Secret Garden gikk til topps med "Nocturne" i 1995, og alle husker vel Alexander Rybaks knockout med "Fairytale" i 2009.

Det er likevel flere minneverdige vinnere som fortjener et tilbakeblikk i MGPs jubileumsår, og ti av dem blir presentert i kvelden program.

Om serien
Vi lader opp til storfest i mai når den internasjonale finalen i MGP holdes i Oslo. I mellomtiden kårer vi de mest minneverdige tilbakeblikkene fra sangkonkurransens 50 år gamle historie.

Med utgangspunkt i god, gammeldags listekåring ser vi tilbake på minneverdige MGP-høydepunkter fra konkurransens lange historie. Fire topp ti-lister med forskjellige MGP-temaer skal kåres.

Kåringene er valgt ut etter mange veloverveide runder. Blant annet har MGP-klubbens vurderinger, antall presseoppslag og oppmerksomhet rundt bidraget, salgstall og plasseringer på hitlistene i ettertid, vært tatt med i betraktningene.

Fast panel
Et fast panel deltar i hvert program, og vil med humor, skepsis og latter spontant kommentere, mene og synse om de mange tilbakeblikkene. Panelet består av artist og låtskriver Mariann Thomassen, komponist Wolfgang Plagge, NRK-profil Anne Lindmo, NRKs kultursjef Hege Duckert og MGP-entusiast Inge Solmo. Programmet sys sammen av kommentator Kari Slaatsveen.


Egenprodusert underholdningsprogram i fire deler
Produsert av NRK Underholdning
Prosjektleder: Stig Karlsen
Kommentarer ved Kari Slaatsveen
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen , tlf 91164716
TV-seere bes kontakte Publikumssevice, tlf 815 65 900