Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 10. juni 2013 kl 04.10 Nytt liv i East End

Livets sirkel


Mens Jenny nok en gang må hjelpe en pasient i møtet med livets avslutning, sørger en gris for nytt liv og røre i East End.

Frank, broren til vaskehjelpen Peggy, har fått kreft. Nonnene i Nonnatus House blir bedt om å ta vare på ham. Underveis kommer Jenny nærmere søskenparet. Deres oppvekst i et hjem for fattige, hvor kost og losji ble tilbudt i bytte mot hardt arbeid, har hatt en dyp innvirkning på forholdet deres. Dette setter i gang et hav av tanker og følelser i Jenny omkring hennes eget liv.

Griseri
Mens Jenny tar seg av Frank, gjør Fred et nytt stunt i jakt på rikdom. Sentralt står en gris med navn Evie. Fred er overbevist om at bacon er veien til formuen han så sårt ønsker seg. Men overraskelser gjemmer seg bak hvert hjørne i bydelen Poplar, og mot alles store forbauselse bærer grisen på den største.

Om serien
"Nytt liv i East End" er en beretning om en ung jordmors liv på Londons østkant i 50-årene, basert på Jennifer Worths bestselgende memoarer. Serien gir en underholdende skildring av fødsel, liv, død og et samfunn på terskelen til store sosiale omveltninger.

Premieren på "Nytt liv i East End" i januar 2012 ble sett av over 10 millioner britiske seere. Det er den mest sette dramaserien på BBC siden de nye seermålingene begynte i 2001. Sesong 2 med åtte nye episoder startet på BBC1 i januar 2013.

Reprise.

Britisk dramaserie (2011)
Originaltittel: Call the midwife (5:6)
Produsert av: BBC Worldwide television
Med: Jessica Raine, Jenny Agutter, Pam Ferris, Miranda Hart, m.fl.
Pressekontakt: Beatriz Jaquotot Rivera / 906 21 735
TV-seere kan kontakte Publikumsservice / 815 65 900